Het Groene Meisje

Muzikale komedie voor mens en plant

Het Groene Meisje van MaxTak is een muziektheatervoorstelling over de 10-jarige klimaatheldin Destiny die de strijd aangaat met de twee eigenaren van een vervuilend schoonmaakbedrijf. Het is een familievoorstelling vol spetterende muziek en zang, schoonmaakmiddelen, geheimzinnige superkrachten en groene hamburgers. Power to the plants!

 

Allergisch voor kinderen

Een pratende computer, zuurstof uit apparaten, een digitale zon en bestek van plastic. Welkom in het extreem smetteloze huis van Perry en Loek, de eigenaren van een chemisch schoonmaakbedrijf. Terwijl Loek zich elke dag een hernia schrobt, zit Perry thuis. Hij is allergisch voor alles wat van buiten komt. Met name voor planten en kinderen. Op een dag staat er tot hun onaangename verrassing een meisje op de stoep. Wat komt ze doen? Waarom gaat ze niet weg? Wat heeft ze eigenlijk bij zich, in die doos? En waar komt die muziek toch steeds vandaan?

 

Het Groene Meisje is geregisseerd door Marije Gubbels, een van de belangrijkste jeugdtheaterregisseurs van dit moment. De muziek is gecomponeerd door Timo Tembuyser. Naast de zaalvoorstelling is er ook een Virtual Reality-installatie gemaakt die voor en na de voorstelling te bezoeken is. En is er een uitgebreid workshopprogramma voor de buurt ontwikkeld in samenwerking met Rose Stories en Stichting Marmoucha.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Het Groene Meisje is een familievoorstelling over een actueel thema. Om nieuw publiek te bereiken ontwikkelt MaxTak het randprogramma samen met buurtbewoners. Daarmee wordt het een project van en voor de buurt. Deze manier van werken zal ook worden ingezet tijdens de landelijke tournee in onder andere Alkmaar, Groningen, Deventer, Den Bosch en Dordrecht.

Data en locaties

Het Groene Meisje gaat op zondag 20 december in première in CC Amstel in Amsterdam.

 


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

Boulez festival

Terugblik met werk van een nog steeds invloedrijk componist

Een eerbetoon door Insomnio aan deze grote vernieuwer van de twintigste-eeuwse muziek: Pierre Boulez.

Bekijk project

IFFR 2015 en 2016

Toonaangevend filmfestival

Een filmfestival van formaat met jaarlijks een grote verscheidenheid aan kwalitatief hoogstaande films van eigenzinnige makers.

Bekijk project