Daniele Gatti - Ouverture voor een Dirigent

Indringend portret van de bevlogen dirigent Daniele Gatti

Bijdrage van Fonds 21
2015
€ 30.000
Kunst & Cultuur
Film, Mediakunst & Digitale Cultuur
Projectnaam
Daniele Gatti - Ouverture voor een Dirigent
Aanvrager
Cobos Films B.V.
Website
Bekijk →

De Italiaanse dirigent Daniele Gatti treedt dit jaar aan als de zevende Maestro van het Koninklijk Concertgebouworkest. In de film 'DANIELE GATTI – Ouverture voor een Dirigent' schetst Carmen Cobos een beeld van Gatti’s jeugd en muzikale ontwikkeling. Cobos volgt hem tijdens de repetities met het orkest voor de opening van het nieuwe seizoen van het Concertgebouw in Amsterdam.

 

Het portret van deze bevlogen dirigent en kunstenaar werd geïnspireerd door en gemonteerd op een muziekstuk dat Gatti zelf koos. Scènes van de repetities worden afgewisseld met gesprekken waarin Gatti vertelt over zijn afkomst (hij werd in Milaan geboren), hoe zijn ouders zijn liefde voor muziek stimuleerden en hoe de lange weg naar de top van de muziekwereld verliep. Aan Cobos liet hij weten: ‘Je hebt de spiegel van mijn ziel gevangen’.

 

De film draait vanaf eind maart 2016 in de Nederlandse bioscopen, en zal in september, vlak voor het aantreden van Gatti, op televisie worden uitgezonden.

"(...) als je eenmaal succes hebt en je 't voor de wind gaat in je vak, dan voel je je bijna onsterfelijk. Want in de muziekwereld, zoals in andere werelden, heb je het gevoel dat je alles kunt krijgen wat je wilt. Maar... blijf bescheiden."

uit: Daniele Gatti - Ouverture voor een Dirigent

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

'DANIELE GATTI – Ouverture voor een Dirigent' is een onderhoudende, kwalitatief hoogwaardige documentaire over een onderwerp dat blijvende culturele waarde heeft en een breed publiek zal aanspreken.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

Holland Festival 2017

Het beste van de internationale podiumkunsten

Het Holland Festival is het belangrijkste internationale podiumkunstenfestival in Nederland. Op een groot aantal locaties in Amsterdam zijn tijdens dit festival voorstellingen te bezoeken op het gebied van theater, muziek, dans, muziektheater en diverse interdisciplinaire vormen.

Bekijk project

International Film Festival Rotterdam (2017 - 2018)

Rotterdam als ontmoetingsplek voor filmfanaten

Het International Film Festival Rotterdam is het grootste filmfestival van Nederland dat jaarlijks wordt georganiseerd in Rotterdam. Twaalf dagen lang is de Maasstad de ontmoetingsplek voor filmfanaten en professionals vanuit de hele wereld.

Bekijk project