Daniele Gatti - Ouverture voor een Dirigent

Indringend portret van de bevlogen dirigent Daniele Gatti

Projectnaam Daniele Gatti - Ouverture voor een Dirigent
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Film, Mediakunst & Digitale Cultuur
Aanvrager Cobos Films BV
Bijdrage van Fonds 21 € 30.000

De Italiaanse dirigent Daniele Gatti treedt dit jaar aan als de zevende Maestro van het Koninklijk Concertgebouworkest. In de film 'DANIELE GATTI – Ouverture voor een Dirigent' schetst Carmen Cobos een beeld van Gatti’s jeugd en muzikale ontwikkeling. Cobos volgt hem tijdens de repetities met het orkest voor de opening van het nieuwe seizoen van het Concertgebouw in Amsterdam.

 

Het portret van deze bevlogen dirigent en kunstenaar werd geïnspireerd door en gemonteerd op een muziekstuk dat Gatti zelf koos. Scènes van de repetities worden afgewisseld met gesprekken waarin Gatti vertelt over zijn afkomst (hij werd in Milaan geboren), hoe zijn ouders zijn liefde voor muziek stimuleerden en hoe de lange weg naar de top van de muziekwereld verliep. Aan Cobos liet hij weten: ‘Je hebt de spiegel van mijn ziel gevangen’.

 

De film draait vanaf eind maart 2016 in de Nederlandse bioscopen, en zal in september, vlak voor het aantreden van Gatti, op televisie worden uitgezonden.

"(...) als je eenmaal succes hebt en je 't voor de wind gaat in je vak, dan voel je je bijna onsterfelijk. Want in de muziekwereld, zoals in andere werelden, heb je het gevoel dat je alles kunt krijgen wat je wilt. Maar... blijf bescheiden."
—uit: Daniele Gatti - Ouverture voor een Dirigent

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

'DANIELE GATTI – Ouverture voor een Dirigent' is een onderhoudende, kwalitatief hoogwaardige documentaire over een onderwerp dat blijvende culturele waarde heeft en een breed publiek zal aanspreken.


Projecten

>
>