Wonderfeel 2016

Klassieke muziek in de natuur

Een driedaags festival midden in de natuur met zes podia, 250 topmusici en 100 concerten; dat is Wonderfeel. De tweede editie van dit festival voor klassieke en actuele muziek biedt voor elk wat wils: van Mozart tot Steve Reich, van Rameau tot Pärt met lijntjes naar jazz, wereld- en popmuziek. Naast de muziek zijn er lezingen, worden er documentaires getoond en is er lekker en verantwoord eten en drinken.

Klassieke muziek van A tot Z

Wonderfeel wordt gehouden op landgoed Schaep en Burgh in ’s-Graveland. Het niveau is hoog, het aanbod divers en beslaat met zes podia het volledige spectrum aan klassieke muziek. Op het programma staan onder anderen Remy van Kesteren, Quatuor Zaïde, New Cool Collective, Capella Amsterdam, Abdel Rachman El Bacha en een eigen Wonderfeel Festival Orchestra. Daarnaast kunnen bezoekers naar een IDFA-selectie van muziekdocumentaires en naar lezingen van columnisten en jonge wetenschappers. Voor kinderen zijn er verschillende activiteiten op het gebied van natuur en muziek. Het festival wordt georganiseerd op een terrein van Natuurmonumenten. Stroomvoorziening en horeca zijn daarom zo duurzaam mogelijk.

Toekomstmuziek!

Met 9 x 13, Ensemble Klang en Reinier Baas vs Princess Discombobulatrix staan er op Wonderfeel maar liefst drie projecten uit onze programmaregeling Toekomstmuziek! Met deze programmaregeling stimuleert Fonds 21 vernieuwende muziekprojecten om actuele muziek meer bekendheid te geven en laagdrempeliger te maken voor een breder en vooral jonger publiek.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Wonderfeel is een nieuw festivalconcept dat klassieke muziek toegankelijker maaktvoor een brede doelgroep. Het programma is afwisselend en kwalitatief goed. De aanwezigheid van een aantal minder bekende, maar goede muzikanten maakt het festival inhoudelijk des te interessanter. Wonderfeel is vernieuwend en richt zich op een jonger publiek. Daarom past een bijdrage goed binnen het beleid van Fonds 21.

Data en Locatie

Wonderfeel vindt plaats op 22, 23 en 24 juli op landgoed Schaep en Burgh in ’s-Graveland (nabij Hilversum).


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

Studio Roots

Jongeren duiken in digitale archieven

Studio Roots is een buitenschools project van stichting Click F1 waarin jongeren digitale archieven induiken om hun familiegeschiedenis te achterhalen en vervolgens met film vorm te geven.

Bekijk project

Breaking Fake News

Voorstelling over nepnieuws

Breaking Fake News is een theatervoorstelling voor (mbo-)jongeren over manipulatie en hoe onze omgeving waarheden en meningen kleurt.

Bekijk project