Money School

Financiële educatie voor Amsterdamse jongeren

Projectnaam Money School
Pijler
Aanvrager Diversiteitsland
Bijdrage van Fonds 21 € 40.000

MON€Y SCHOOL is een buitenschools workshoptraject voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar uit Amsterdam. Doel is het vergroten van hun financiële vaardigheden. Het project is een initiatief van stichting Diversiteitsland en richt zich op jongeren met een migratieachtergrond bij wie thuis weinig aandacht is voor financiële vaardigheden. MON€Y SCHOOL maakt hen financieel bewust en weerbaar en geeft ze zicht op een succesvolle toekomst.

Financiële educatie

Deelnemers aan MON€Y SCHOOL worden opgedeeld in twee leeftijdscategorieën: van 13 tot en met 15 jaar en van 16 tot en met 18 jaar. Beide groepen volgen een reeks workshops. Die zijn flexibel en worden aangepast aan de specifieke uitdagingen van iedere leeftijd. Deelnemers van 13 tot en met 15 jaar hebben in veel gevallen al een bijbaan, een bankrekening en een pinpas. Status onder vrienden begint een grotere rol te spelen. Het lesprogramma van MON€Y SCHOOL voor hen  gaat over thema’s rond werk zoeken, werk hebben, loon en arbeidsrecht. De workshops voor de 16- tot en met 18-jarigen richten zich vooral op het zelfstandig kunnen wonen en het op orde houden van de huishoudfinanciën. MON€Y SCHOOL wil jaarlijks honderd jongeren bereiken.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Fonds 21 steunt dit project vanuit het thema Jongeren & Omgaan met Geld binnen de pijler Jongeren & Maatschappij. Het project heeft een positieve insteek. Jongeren starten met het vaststellen van een doel. Vervolgens werken ze daar aan de hand van verschillende financiële vraagstukken naartoe. De inzet van spelelementen, praktijkbezoeken en peer educators zorgen voor aansluiting bij de belevingswereld van jongeren.


Projecten

>
>