What You See Festival 2023

Kunstenfestival over gender en identiteit

Projectnaam What You See Festival 2023
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Kunst & Cultuur
Aanvrager What You See Festival
Bijdrage van Fonds 21 € 25.000

What You See is een interdisciplinair kunstenfestival in Utrecht dat volledig gewijd is aan gender en identiteit. Het festival presenteert werken van kunstenaars die zelden of nooit eerder in Nederland te zien waren. Met een veelzijdig programma vol dans, theater, performance, tentoonstellingen, muziek, literatuur en meer, nodigt het festival iedereen uit om samen te komen, anderen te ontmoeten en om aannames en vooroordelen onder de loep te nemen. What You See is daarmee vooral een gezamenlijke zoektocht naar een inclusievere samenleving.

Old Roots, New Grounds

Dit jaar staat What You See in het teken van 'Old Roots, New Grounds', waarbij het festival vooral vanuit het heden naar de toekomst kijkt. Het nodigt co-curatoren en kunstenaars uit die verschillende wortels met zich meedragen en vanuit hun achtergrond de toekomst vormgeven.  What You See opent met podcastmaker, schrijver en activist Nanoah Struik die recentelijk naar Nigeria reisde om daar meer over hun achtergrond te weten te komen en de queer community op te zoeken. Speciaal voor What You See Opening Night brengt Nanoah een uiteenlopende groep kunstenaars samen die hun queerness en zwarte achtergrond in hun kunst tot uiting brengen. Op het programma staan verder de huiveringwekkende en geestige opera The World’s Wife, de dansvoorstelling ANAHIT van de Italiaanse kunstenaar van Armeense afkomst Giorgia Ohanesian Nardin en de ontroerende en hartverwarmende voorstelling A True Story van choreograaf en danser Daniel Mariblanca.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

What You See is het enige interdisciplinaire kunstenfestival in Nederland dat zich volledig richt op gender en identiteit. Via de impact van kunst streeft het festival naar een samenleving waarin gendergelijkheid vanzelfsprekend is. What You See toont werken die niet eerder in Nederland te zien waren en heeft een eigenzinnige programmering met Nederlandse en internationale makers. Daarnaast heeft het festival speciaal ontwikkelde programma's, waarmee een nieuw en jong publiek wordt bereikt.

Data en locaties

What You See vindt plaats van 16 tot en met 19 november plaats op verschillende locaties in Utrecht.


Projecten

>
>