Duld geen Schuld

Plattelandsjongeren leren schuldenvrij te leven

Bijdrage van Fonds 21
2018
€ 35.000
Jongeren & Maatschappij
Jongeren & Omgaan met Geld
Projectnaam
Duld geen Schuld
Aanvrager
Plattelandsjongeren.nl
Website
Bekijk →

Schulden vormen een groeiend probleem in onze samenleving. Jongeren vormen daarbij een risicogroep, concludeert het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) na onderzoek. Het project Duld geen Schuld van plattelandsjongeren.nl helpt jongeren op het platteland om zo verstandig mogelijk om te gaan met geld. De stichting wil schuld en armoede bestrijden door het taboe rondom financiële problemen te doorbreken en plattelandsjongeren met schulden te helpen. Het project Duld geen Schuld bestaat uit een interactief spel, een geldtest en peer coaching.

The Money Game

Jongeren op het platteland tussen de 16 en 30 jaar worden in groepjes uitgedaagd om mee te doen aan het spel The Money Game. Dit spel is ontwikkeld door een kerngroep van tien jongeren in samenwerking met het Nibud. Jongeren uit deze kerngroep vormen tevens de peer educators die het spel begeleiden. The Money Game wordt gespeeld op locatie en bevat zowel individuele als groepselementen. De uitdaging voor de jongeren is om hun financiën zo goed mogelijk op orde te krijgen. Het project maakt deelnemers op een speelse manier bewust van financiële keuzes en de gevolgen daarvan. Experts schuiven aan voor extra duiding aan de onderwerpen.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Fonds 21 steunt dit project vanuit het thema Omgaan met Geld binnen de pijler Jongeren & Maatschappij. Door de inzet van peer educators sluit de opzet van het project Duld Geen Schuld aan bij de belevingswereld van de jongeren. Deze peer educators worden opgeleid via een tweedaagse training. Voor specifieke kennis op het gebied van financiële educatie is het Nibud betrokken. Het project heeft aandacht voor evaluatie en effectmeting.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

Musical Postcards

Jongeren maken muzikale videoboodschappen

Musical Postcards is een project waarin jongeren muzikale videoboodschappen versturen naar jongeren aan de andere kant van de wereld.

Bekijk project

IDFA (2017 - 2018)

IDFA viert dertigste editie

IDFA viert dit jaar zijn dertigjarig bestaan en is uitgegroeid tot een van de belangrijkste documentairefilmfestivals ter wereld. Het festival toont meer dan driehonderd documentaires, waaronder negentig wereldpremières en 53 Nederlandse producties.

Bekijk project