Dromers van Dromen

Dromers van Dromen

Projectnaam Dromers van Dromen
Pijler
Aanvrager Stichting de Vrolijkheid
Bijdrage van Fonds 21 € 30.000
€ 30.000

Dromers van Dromen geeft jongeren in asielzoekerscentra de kans om een eigen project op te zetten met kunst als instrument. Het project is een initiatief van stichting De Vrolijkheid die jongeren wil activeren en hen helpen om hun dromen en talenten te ontwikkelen en te realiseren. Daarnaast wil de stichting jonge vluchtelingen in Nederland helpen met het verwerken van hun verleden en het bouwen aan een toekomst, onder meer door hen te laten samenwerken met jongeren buiten de asielzoekerscentra. Vanwege de taalbarrière kiest De Vrolijkheid ervoor om de jongeren met elkaar te laten communiceren door middel van muziek, dans, beeldende kunst, theater en film. Het doel van Dromers van Dromen is om de sociale en economische kansen van de jonge asielzoekers te vergroten. Fonds 21 steunt dit project met een meerjarige toekenning voor 2017 en 2018.

Kunstprojecten

Voor Dromers van Dromen worden drie jaar lang jongeren tussen de 15 en 25 jaar uitgenodigd om kunstprojecten te initiëren.  Aan deze projecten nemen 1875 jongeren uit 27 asielzoekerscentra deel. In groepen van 25 werken zij gedurende een jaar toe naar een productie in een van de aangeboden kunstdisciplines. De jongeren worden gedurende het proces begeleid door een coördinator van De Vrolijkheid en een professionele kunstenaar. In totaal worden er 75 kunstprojecten gerealiseerd. Daarnaast organiseert de stichting verschillende activiteiten voor de jonge vluchtelingen, zoals een workshop film maken, een clinic theater en een landelijke jongerendag.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Fonds 21 steunt dit project vanuit het thema Cultuur als Middel binnen de pijler Jongeren & Maatschappij. Stichting De Vrolijkheid heeft een goede samenwerkingsrelatie met de 27 asielzoekerscentra en een breed netwerk onder kunstenaars in diverse disciplines. De vorm van Dromers van Dromen sluit goed aan bij het fonds. Jongeren werken onder leiding van professionele kunstenaars toe naar een eindpresentatie, waarbij kunst een middel is om de veerkracht, het zelfvertrouwen en het ondernemerschap van jongeren te vergroten. Waar mogelijk wordt samengewerkt met professionele kunstinstellingen in de regio’s van de asielzoekerscentra.


Projecten

>
>