Nhung geeft zich bloot

Voorstelling over de cruciale kruispunten in ons leven

Projectnaam Nhung geeft zich bloot
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Kunst & Cultuur
Aanvrager Stichting Dam & Ko
Bijdrage van Fonds 21 € 23.500

Nhung Geeft Zich Bloot is een voorstelling van Nhung Dam over de cruciale kruispunten in ons leven. Niet die van het vinden van de juiste liefdespartner, werk, woonplek, dating-strategieën, maar die van geluk. Een verkeerde keuze kan nu eenmaal tot een compleet ander leven leiden. Dat Dam Nederlands is, is namelijk toeval. Dat ze graag hutspot eet ook. Het schip dat haar Vietnamese ouders van zee plukte was nu eenmaal een Nederlands schip. In de voorstelling viert Dam haar identiteit en afkomst. Vanuit een positieve energie worden thema’s behandeld als racisme, uitsluiting en representatie van minderheden.

Stand-up meets opera

Nhung Dam is een meester in verhalen vertellen; ze weet werelden te scheppen, legt er een vergrootglas op, virtuoos, vol zelfspot en ontroering. Haar unieke stijl staat op het kruispunt van genres: cabaret meets toneel, stand-up meets opera. Denk aan de energie van een punkband, gekoppeld aan Vietnamese opera. Dam kijkt met veel ontroering en zelfspot naar de wereld om haar heen, waarbij ze ook zichzelf niet buiten schot laat. Sterker nog, het is tijd om zich helemaal bloot te geven. Stapje voor stapje neemt Dam ons mee in haar leven. De voorstelling begint sober met een verhaal van de levensloop van Dam en haar ouders, dat steeds verder wordt uitgebouwd tot een feest met muziek, scenografie, kostuums en magie.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Inhoudelijk en qua thematiek is er een maatschappelijke actuele relevantie, en vooral door de benadering ervan is de voorstelling onderscheidend. Moeilijke en pijnlijke maatschappelijke discussies en persoonlijke ervaringen worden eens omgedraaid in een viering. Het is een toegankelijke voorstelling voor een breed publiek, met specifieke aandacht voor Nederlanders met een Aziatische achtergrond. Nhung Geeft Zich Bloot heeft een landelijke speellijst.

Data en locaties

Nhung Geeft Zich Bloot ging 16 december in première in DeLaMar West in Amsterdam. Daarna volgt een landelijke tournee.


Projecten

>
>