Foto: Fred Ernst

Circusstad Festival 2017

Voorhoede van internationale circuswereld in Rotterdam

Bijdrage van Fonds 21
2017
€ 35.000
Kunst & Cultuur
Podiumkunsten
Projectnaam
Circusstad Festival 2017
Aanvrager
Rotterdam Circusstad
Website
Bekijk →

Het spectaculaire van circus, de creativiteit van theater, de schoonheid van dans en het meeslepende van live muziek: dat is Circusstad Festival. Het vijfdaagse festival in Rotterdam toont nieuw werk uit de voorhoede van de Nederlandse en internationale circuswereld met een doorlopend programma op het Schouwburgplein en voorstellingen in de Rotterdamse theaters.

The Elephant in the Room

Circusstad Festival beleeft dit jaar vijf Nederlandse premières en twee wereldpremières. Het festival opent met de nieuwe voorstelling van het Franse gezelschap Cirque Le Roux. The Elephant in the Room is een spannende whodunnit, waarbij niemand om de spreekwoordelijke olifant in de kamer heen kan. Het Finse Race Horse Company komt naar Rotterdam met de vrolijke voorstelling Around en het acrobatische duo D’irque en Fien uit België speelt de voorstelling Sol Bémol, met een enorme stapel piano’s als decor. Het nieuwe programmaformat Going Dutch toont dagelijks een korte voorstelling van een gezelschap of artiest en twee alumni van Codarts, Ralph Öllinger en Stefan Bauer, krijgen de opdracht een kleine zaalvoorstelling te creëren. Deze voorstelling zal vijf maal per dag tijdens Circusstad Festival worden uitgevoerd. Naast de voorstellingen biedt Circusstad Festival bezoekers de mogelijkheid om zelf te ervaren wat het is om in het circus te staan. Op het Schouwburgplein kan jong en oud zelf oefenen op de Circusspeelplaats en worden er workshops gegeven door artiesten van Circus Rotjeknor.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Circusstad Festival heeft in Nederland naam gemaakt op het gebied van circustheater. De internationale circuswereld functioneert als kompas voor de ontwikkelingen in ons land. Het festival heeft een kwalitatief sterke programmering en weet een steeds groter en breder publiek te bereiken.

Data en locatie

Circusstad Festival vindt plaats van 3 tot en met 7 mei in Rotterdam.

Foto: Fred Ernst

Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

Song Dong, Groninger Museum

Life is Art, Art is Life

Een unieke tentoonstelling van een van de belangrijkste internationaal opererende Chinese kunstenaars van dit moment, Song Dong, in het Groninger Museum.

Bekijk project

Nederlands Theater Festival 2017

TF: Beleef de hoogtepunten van het theaterseizoen

Het Nederlands Theater Festival (TF) toont de beste theatervoorstellingen van dit moment en laat de nieuwste ontwikkelingen zien op het gebied van theater. Het festival richt zich op zowel een breed publiek als de sector.

Bekijk project