My Story / Mobile Movie Days

Jonge statushouders verfilmen eigen leven

Projectnaam My Story / Mobile Movie Days
Pijler Kunst & Educatie
Aandachtsgebied Kunst & Educatie
Aanvrager Dutch Media Foundation
Bijdrage van Fonds 21 € 10.000

My Story is een project van Dutch Media Foundation waarbij jonge statushouders uit Syrië korte films maken met een smartphone. Film is voor deze jongeren een middel om hun verhalen te verwoorden. Zo verfilmen zij de vlucht uit hun geboorteland en de lange reis om in Nederland te komen. De jongeren worden begeleid door professionele filmmakers en de films worden vertoond op Mobile Movie Days, een programma binnen de Dutch Media Week in Museum Hilversum waar nationale en internationale films die met een mobiel geschoten zijn vertoond worden.

Filmen met de smartphone

Voorafgaand aan My Story worden door de organisatie asielzoekerscentra bezocht om de interesse onder de jongeren te peilen. De jongeren die deelnemen aan het project volgen een drieweekse cursus waarin ze zich onder meer bekwamen in cameravoering, geluid, montage en het maken van een draaiboek. Na de cursus werken de jongeren individueel of in teamverband aan een opzet voor hun film en gaan ze met hun smartphone aan de slag. Het laatste deel van het project bestaat uit de montage van de film en de vertoning op de Mobile Movie Days. Gedurende het traject worden de jongeren begeleid door verschillende coaches met relevante werkervaring op  specifieke gebieden. 

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Het maken van een film onder begeleiding van professionele filmmakers is een middel om jongeren met een complex verleden hun eigen verhaal te laten verwoorden, zelfvertrouwen op te doen en in contact te brengen met anderen.


Projecten

>
>