MOMO Festival (2023 - 2024)

Festival in Rotterdam

Projectnaam MOMO Festival (2023 - 2024)
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager Stichting Motel Mozaïque
Bijdrage van Fonds 21 € 45.000
€ 45.000

MOMO Festival is een jaarlijks terugkerend festival dat plaatsvindt op bijzondere locaties in Rotterdam. Drie dagen lang presenteert het festival een multidisciplinair podiumkunstenprogramma, met actuele popmuziek, beeldende kunst, performance en speciale projecten. Het toegankelijke karakter van het festival maakt dat een breed publiek aan de hand van verdiepende programmalijnen in aanraking komt met de vernieuwende projecten en de actuele, vaak maatschappelijke thema’s die het festival naar de oppervlakte wil brengen. MOMO Festival biedt bezoekers niet alleen een culturele ervaring, maar het zet ook stevig in op het creëren van een gevoel van samenhorigheid en verbinding.

 

Fonds 21 steunt dit project met een tweejarige toekenning.

MOMO Makes You Wonder

Tijdens het komende MOMO Festival treden er meer dan zeventig artiesten en performers op, zowel gevestigde namen als opkomende talenten op onder meer het gebied van indie, world, soul, jazz en hiphop. Met als ondertitel 'MOMO Makes You Wonder', zijn onder meer The Dinner Party, Waxahatchee, Gold Panda, Softcult, the GOLDEN DREGS en Rival Consoles te zien. Verder staan er optredens van pinkpirate, Hania Rani, Nagasaki Swim en Ichiko Aoba op het programma. De line-up wordt aangevuld met Ishmael Ensemble, Naaz, KLEINE CRACK & SLAGTER en Joya Mooi. Voor het educatieprogramma werkt MOMO Festival samen met Willem de Kooning Academie en specifiek met de opleidingen Spatial Design, Audiovisueel en een keuzevak gegeven door Evita de Roode, waarbij studenten opdrachten krijgen gekoppeld aan de thema’s van deze editie. Daarnaast heeft MOMO veel aandacht voor duurzaamheid. MOMO streeft ernaar om zo duurzaam mogelijk te zijn en neemt maatregelen om de impact op het milieu te verminderen. Zo worden er herbruikbare bekers gebruikt en wordt er veel aandacht besteed aan afvalreductie en -scheiding.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

MOMO is een actueel, vooruitstrevend festival, dat meerdere disciplines een gelijkwaardige plek geeft in het programma. Door het toegankelijke karakter van het festival trekt MOMO een breed, jong en divers publiek. De organisatie is niet bang om een aanjagende, agenderende rol te vervullen en kiest expliciet voor makers met een helder profiel.

Data en locaties

MOMO Festival vindt plaats van 13 tot en met 15 april 2023 op verschillende locaties in Rotterdam.


Projecten

>
>