Zesde Flamenco Biënnale Nederland

Festival vol wervelende flamencodans en -muziek

Projectnaam Zesde Flamenco Biënnale Nederland
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager Stichting Flamenco Biënnale
Bijdrage van Fonds 21 € 55.000

De Flamenco Biënnale Nederland is een internationaal toonaangevend muziek- en dansfestival. Het festival rekent af met hardnekkige clichés over het genre flamenco en biedt een podium aan eigenzinnige makers, wereldsterren en jongere carrières. De ruim veertig voorstellingen en concerten tijdens de zesde editie van de Flamenco Biënnale worden omlijst door een uitgebreid randprogramma met onder meer masterclasses, workshops, lezingen, films, documentaires en jeugdvoorstellingen. De workshops en masterclasses worden gegeven door artiesten die ook op het festival optreden. De Flamenco Biënnale vindt plaats een aantal Nederlandse steden: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Eindhoven, Amersfoort en Maastricht.

Kruisbestuiving met andere genres

De Flamenco Biënnale is een festival vol muziek, dans en kruisbestuivingen. Dansers, choreografen en musici onderzoeken de grenzen van de flamencokunst door allianties aan te gaan met andere genres en stijlen, zoals hedendaagse dans en muziek, jazz, klassiek, barok, Indiase en Oosterse muziek. Naast de vele optredens is er ook een gevarieerd workshopprogramma met zang, dans, gitaar en ritme.

 

Op het festival zijn optredens te zien van onder anderen Rocío Molina, Isabel Bayón, Manuel Liñán, Rocío Márquez, Leonor Leal, José Valencia, Antonio Canales, Mercedes Ruiz, David & Alfredo Lagos, Orquesta Chekara, Rafael Riqueni, Pepe Habichuela, Enrike Solinís & Euskal Barrokensemble.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

De Flamenco Biënnale is een uniek festival binnen zijn genre en daarmee onderscheidend en aanvullend binnen het festivalaanbod op het gebied van de podiumkunsten in Nederland. De kwaliteit van de voorstellingen en de randprogrammering is goed en het festival slaagt erin zich te blijven ontwikkelen. De Flamenco Biënnale besteedt naast gerenommeerde makers ook veel aandacht aan jongere carrières en weet een divers publiek te bereiken.

Data en locaties

De zesde editie van de Flamenco Biënnale vindt plaats van 13 tot en met 29 januari op verschillende locaties in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Eindhoven, Amersfoort en Maastricht.


Projecten

>
>