Zesde Flamenco Biënnale Nederland

Festival vol wervelende flamencodans en -muziek

Bijdrage van Fonds 21
2016
€ 55.000
Kunst & Cultuur
Podiumkunsten
Projectnaam
Zesde Flamenco Biënnale Nederland
Aanvrager
PerpetuumM
Website
Bekijk →

De Flamenco Biënnale Nederland is een internationaal toonaangevend muziek- en dansfestival. Het festival rekent af met hardnekkige clichés over het genre flamenco en biedt een podium aan eigenzinnige makers, wereldsterren en jongere carrières. De ruim veertig voorstellingen en concerten tijdens de zesde editie van de Flamenco Biënnale worden omlijst door een uitgebreid randprogramma met onder meer masterclasses, workshops, lezingen, films, documentaires en jeugdvoorstellingen. De workshops en masterclasses worden gegeven door artiesten die ook op het festival optreden. De Flamenco Biënnale vindt plaats een aantal Nederlandse steden: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Eindhoven, Amersfoort en Maastricht.

Kruisbestuiving met andere genres

De Flamenco Biënnale is een festival vol muziek, dans en kruisbestuivingen. Dansers, choreografen en musici onderzoeken de grenzen van de flamencokunst door allianties aan te gaan met andere genres en stijlen, zoals hedendaagse dans en muziek, jazz, klassiek, barok, Indiase en Oosterse muziek. Naast de vele optredens is er ook een gevarieerd workshopprogramma met zang, dans, gitaar en ritme.

 

Op het festival zijn optredens te zien van onder anderen Rocío Molina, Isabel Bayón, Manuel Liñán, Rocío Márquez, Leonor Leal, José Valencia, Antonio Canales, Mercedes Ruiz, David & Alfredo Lagos, Orquesta Chekara, Rafael Riqueni, Pepe Habichuela, Enrike Solinís & Euskal Barrokensemble.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

De Flamenco Biënnale is een uniek festival binnen zijn genre en daarmee onderscheidend en aanvullend binnen het festivalaanbod op het gebied van de podiumkunsten in Nederland. De kwaliteit van de voorstellingen en de randprogrammering is goed en het festival slaagt erin zich te blijven ontwikkelen. De Flamenco Biënnale besteedt naast gerenommeerde makers ook veel aandacht aan jongere carrières en weet een divers publiek te bereiken.

Data en locaties

De zesde editie van de Flamenco Biënnale vindt plaats van 13 tot en met 29 januari op verschillende locaties in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Eindhoven, Amersfoort en Maastricht.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

MovieZone

Hét filmmerk voor jongeren van EYE

MovieZone is dé plek voor jongeren van 12 tot 21 jaar die zich willen verdiepen in de filmwereld. Het project richt zich op zowel de beginner als de reeds actieve filmmaker en biedt jongeren de mogelijkheid zich te verdiepen in alle aspecten van film.

Bekijk project

Beauty en het Beest

Beauty en het Beest

Beauty en het Beest van Maas Theater en Dans is een liefdesverhaal met acrobatische dans en meerstemmige zang voor iedereen vanaf 8 jaar. Het muzikaal theaterspektakel vertelt het verhaal over een dapper meisje.

Bekijk project