Opera Forward Festival (2019 - 2020)

Opera Forward Festival

Bijdrage van Fonds 21
2019
€ 200.000
2020
€ 200.000
Kunst & Cultuur
Podiumkunsten
Projectnaam
Opera Forward Festival (2019 - 2020)
Aanvrager
Nationale Opera & Ballet
Website
Bekijk →

Opera Forward Festival (OFF) in Amsterdam is een festival met een vernieuwende programmering gericht op nieuw publiek en jongere carrières. Het is de plek waar Nationale Opera & Ballet ruim baan geeft aan nieuwe werken en originele initiatieven om een nieuw en met name jong publiek te bereiken. Gedurende twee weken zijn er vijf opera’s, lezingen, documentaires en talentproducties te bezoeken.

 

Fonds 21 is founding partner van OFF en steunt dit project met een meerjarige toekenning voor de edities 2019 en 2020.

Identiteit en confrontatie

Met OFF wil Nationale Opera & Ballet opera als een levende, toekomstbestendige kunstvorm profileren. De vierde editie van OFF heeft als centraal thema Identiteit & Confrontatie. Het thema komt tot uiting in de vijf nieuwe producties die te zien zullen zijn. Deze voorstellingen vormen de kern van het festival en houden de bezoekers een spiegel voor, geven stof tot nadenken en bieden voer voor discussie. De vijf geprogrammeerde grote operaproducties zijn: Girls of the Golden West, Caruso a Cuba, Fin de Partie, The Second Violinist en Homo Instrumentalis. De opera’s zijn niet alleen bij Nationale Opera & Ballet te zien, maar ook op andere locaties door de stad. Een  belangrijk onderdeel van het festival zijn de OFF Days, waar een jong en nieuw publiek op een toegankelijke manier kennismaakt met opera en met de operamakers van de toekomst en inspirerende keynotes van bekende componisten en regisseurs over de toekomst van opera kan bijwonen.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Met Opera Forward Festival heeft Nationale Opera & Ballet een concept ontwikkeld om opera op een kwalitatief goede en tegelijkertijd toegankelijke manier bij een nieuw en jonger publiek onder de aandacht te brengen. De afgelopen edities hebben laten zien dat dit ook echt gelukt is. Naast het bereiken van een nieuw publiek heeft het festival veel aandacht voor een nieuwe generatie operamakers.

Data en locaties

Opera Forward Festival vindt plaats van 28 februari tot en met 10 maart op verschillende locaties in Amsterdam.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

Cinekid Festival

Hét film-, televisie- en nieuwe mediafestival voor kinderen

Cinekid is hét film-, televisie-, en nieuwe mediafestival voor de jeugd. Wat begon als een bescheiden filmfestival in 1986 is uitgegroeid tot een multidisciplinair festival met internationaal aanzien.

Bekijk project

HAMLET en HAMLET@school

Hamlet als Arabische Shakespeare remix

Het meesterwerk van Shakespeare bewerkt naar een messcherpe mix van klassiek en urban en geplaatst in een hedendaagse Arabische setting.

Bekijk project