Rewire (2020 - 2021)

Rewire Festival

Projectnaam Rewire (2020 - 2021)
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager Stichting Unfold
Bijdrage van Fonds 21 € 50.000
€ 50.000

Rewire is een driedaags festival in Den Haag gericht op jong publiek met hedendaagse muziek en vernieuwende performances. Op het programma staan onder andere moderne gecomponeerde muziek, elektronische muziek, new jazz, geluidskunst, avant-garde pop en hybride varianten hierop. Naast de concerten zijn er thematische focus- en contextprogramma’s die verbanden leggen tussen muziek en culturele en sociaal-maatschappelijke thema’s en ontwikkelingen. Het festival kiest niet alleen voor de bekende poppodia en theaters, maar ook voor verrassende locaties als de Electriciteitsfabriek, het Scheveningse strand en de Grote Kerk.

 

Fonds 21 steunt Rewire met een meerjarige toekenning voor de edities van 2020 en 2021.

(Re)Setting

Rewire signaleert en toont de laatste ontwikkelingen binnen de geprogrammeerde genres met concerten, interdisciplinaire voorstellingen en een uitgebreide randprogrammering. Het thema van de editie in2020 is (Re)Setting. Hiermee onderzoekt het festival de wijze waarop mens en geluid zich verhouden tot ruimte, plaats en (veranderende) omgevingen. ‘Artist/composer in focus’ is de in Nieuw-Zeeland geboren Annea Lockwood. Haar werk varieert van geluidskunst en installaties tot concertmuziek en wordt gekenmerkt door een fascinatie voor klankkleur en nieuwe geluidsbronnen. Tijdens het festival zijn diverse werken van Lockwood geprogrammeerd. Verder staan op het programma onder anderen Genevieve Murphy, Yannis Kyriakides, Pete Harden, Richard Skelton, Hildur Gudnadottir, Peter Cussack, Caroline Claus en Leandro Pisano. Daarnaast presenteert Rewire een aantal eigen- en coproducties. Er is een educatieprogramma met workshops en festivalbezoek voor leerlingen van het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, mbo en hbo.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Rewire wordt algemeen erkend als één van de meest avontuurlijke festivals van het land binnen de actuele muziek. De interdisciplinaire programmering is uitgangspunt en kern van het festival. Er worden hedendaagse muziek en performances uitgevoerd. De co- en eigen producties geven het festival een meerwaarde. Rewire trekt een jong publiek, zowel door de programmering als door de festivallocaties. Daarnaast zet het festival actief in op het verbreden van het publieksbereik, onder meer door het aanbieden van verdiepende randprogrammering en educatietrajecten voor verschillende onderwijsniveaus.  

Data en locaties

Rewire vindt plaats van 3 tot en met 5 april op verschillende locaties in Den Haag.


Projecten

>
>