Boekids Festival 2016

Waar boeken tot leven komen

Projectnaam Boekids Festival 2016
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Literaire Kunsten
Aanvrager Boekids
Bijdrage van Fonds 21 € 25.000

Speciaal voor vrijbuiters, dwarsdenkers en jonge avonturiers tussen de 4 en 14 jaar oud wordt elk jaar in Den Haag festival Boekids georganiseerd. Het jeugdfestival dat literatuur op een unieke manier combineert met andere kunstvormen en zo de wereld van de boeken tot leven wekt.

 

Tijdens Boekids worden kinderen door te lezen meegevoerd in de fantasiewereld die de schrijver heeft gecreëerd. Op het programma staan zeven dagen vol verhalen muziek, theater, literatuur, beeldende kunst, films en workshops met bekende schrijvers en theatermakers als Paul van Loon, Joke van Leeuwen en Jochem Myjer. Ook aan de ouders wordt gedacht. In de speciale Boekids University, volgen kinderen interactieve colleges van bekende auteurs en wetenschappers over diverse onderwerpen, zoals filosofie en mediawijsheid.

 

Boekids stimuleert literatuur op een aansprekende manier bij verschillende multiculturele bevolkingsgroepen. Allerlei genres komen aan bod: van klassiekers zoals Alice in Wonderland, en Peter Pan, tot actuele kinderliteratuur en poëzie voor tieners.

“Het beleven en delen van verhalen, en het overbrengen van je eigen ideeën en fantasie, dat is wat Boekids wil. Dat je zin krijgt om daarna thuis gelijk verder te lezen in jouw eigen boek.”
—Boekids

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Fonds 21 steunt Boekids omdat het festival zich op een creatieve manier en met een kwalitatief goed programma richt op het stimuleren van aandacht voor literatuur bij een jonge, brede doelgroep met diverse culturele achtergronden.


Projecten

>
>