International Literature Festival Utrecht

Internationaal literatuurfestival

Projectnaam International Literature Festival Utrecht
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Literaire Kunsten
Aanvrager Het Literatuurhuis
Bijdrage van Fonds 21 € 20.000

Het International Literature Festival Utrecht (ILFU) is een internationaal literatuurfestival voor alle mensen die lezen op verschillende locaties in Utrecht. Tijdens het festival vinden optredens plaats van zowel schrijvers en dichters als muzikanten en theatermakers. Het ILFU laat met auteursinterviews, workshops, debatten, literaire performances en crossoveractiviteiten met film, muziek en theater twee weken lang zien hoe veelzijdig literatuur is.

Ontmoetingen met schrijvers

Het International Literature Festival Utrecht dompelt de stad Utrecht onder in literatuur en boeken. De start van het festival valt samen met de opening van het boekenseizoen. Met een uitgebreide boekenmarkt langs de grachten van de stad, signeersessies, optredens van schrijvers uit het brede segment van de boekenmarkt, van kinderboeken tot thrillers en van non-fictie tot romans vormt deze openingsdag een laagdrempelige festivaldag. In de twee weken die volgen vinden dagelijks literaire activiteiten plaats, zoals signeersessies, ontmoetingen met schrijvers en voorleessessies voor kinderen. ’s Avonds vinden op diverse plekken in de stad evenementen plaats. Bekende auteurs die naar Utrecht komen zijn onder meer de Brits-Indiase schrijver Sir Salman Rushdie en de Amerikaan John Irving. Ook Éric Vuillard (Frankrijk), de Britse schrijver en komiek Viv Groskop, Alejandro Zambra (Chili), Leni Zumas (VS), Çiler İlhan (Turkije), Fatma Aydemir (Duitsland) en Aidan McGarry (Groot-Brittannië) zijn aanwezig op het ILFU.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Fonds 21 steunt dit project binnen het aandachtsgebied Literaire Kunsten. Het International Literature Festival Utrecht richt zich op alle lezers. Naast het programma voor volwassenen is er ook aanbod voor kinderen. De nadruk op poëzie en de kwaliteit van het programma passen goed bij Fonds 21.

Data en locaties

Het International Literature Festival Utrecht vindt plaats van 15 tot en met 29 september 2018 op verschillende locaties in Utrecht.


Projecten

>
>