Under Pressure

Hoe noodzakelijk is groei?

Projectnaam Under Pressure
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager BOG.
Bijdrage van Fonds 21 € 20.000

Groei is de norm. Van persoonlijke ontwikkeling tot de wereldeconomie. Wat niet groeit, doet niet mee. Maar hoe wenselijk en noodzakelijk is groei? Theatermakers Benjamin Moen en Yannick Noomen beklimmen de grote podia van Nederland om samen met toetsenist, componist en producer Niels Broos de tijdgeest te bezingen. Under Pressure is de eerste samenwerking van Het Zuidelijk Toneel, BOG en Nineties Productions. 

Groot, groter, grootst

Zoals de economie moet blijven groeien, zo is het ook met carrières in het theater. Benjamin Moen (BOG) en Yannick Noomen (Nineties Productions) maken met Under Pressure hun debuut in de grote zaal. De voorstelling is de ultieme metafoor voor wat zij willen laten zien: de (te) grote zaal voor twee gestreste jonge makers die zich groot houden. Under Pressure is een poging van twee jongens om groot te denken en te doen. Ze stappen het grote podium op en verhouden zich tot complexe zaken die vandaag de dag spelen. Ze proberen de angst van de complete wereld te bezweren, terwijl ze zich ondertussen willen meten met theatergrootheden.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Under Pressure is de eerste grote-zaalproductie van twee jonge makers. Fonds 21 wil binnen de pijler Podiumkunsten ruimte geven aan makers en/of uitvoerenden met een jongere carrière. Daaronder verstaan we makers die ten minste drie jaar zijn afgestudeerd en meerdere producties op hun naam hebben staan. De voorstelling heeft een landelijke speellijst in de grote zalen. BOG en Nineties Productions bereiken met hun voorstellingen doorgaans een jong publiek.

Data en locaties

De voorstelling Under Pressure gaat donderdag 21 november in première in Het Nationale Theater in Den Haag. Daarna volgt een landelijke tournee. 

 


Projecten

>
>