CERAMIX

Keramiek in de beeldende kunst van Gauguin tot Schütte

Projectnaam CERAMIX
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Beeldende Kunsten & Vormgeving
Aanvrager Bonnefantenmuseum
Bijdrage van Fonds 21 € 40.000

Met een rijke traditie in keramiek, is de tentoonstelling CERAMIX helemaal op z’n plek in het Zuid-Limburgse Bonnefantenmuseum. CERAMIX gaat over het gebruik van keramiek door 20e- en 21e-eeuwse kunstenaars. Meer dan 250 topstukken uit internationale museum- en particuliere collecties (o.a. Victoria & Albert Museum in Londen, Museo Internazionale della ceramica in Faenza, Petit Palais in Parijs, Marck Larock-Granoff, Isabelle Maeght, Alain Tarica, Luciano Benetton) zijn in de tentoonstelling te bewonderen.

Het verhaal van keramische kunst

Aan de hand van de kunstwerken wordt het verhaal verteld van de keramische kunst vanaf het begin van de vorige eeuw tot heden met aandacht voor de naoorlogse artistieke keramiek productie en hedendaagse kunst in Europa, Noord-Amerika en Azië. In CERAMIX maakt de bezoeker kennis met uiteenlopende vormen en gebruik van het materiaal: van schilderijen en sculpturen tot installaties in gemengde techniek.

 

De tentoonstelling is samengesteld door het Bonnefantenmuseum in samenwerking met met Cité de la céramique (Sèvres – F) en la Maison Rouge (Parijs – F).

Waarom steunt Fonds 21 deze tentoonstelling?

CERAMIX is inhoudelijk interessant en goed van opzet, met werken van internationaal gerenommeerde kunstenaars die in veel gevallen nog niet eerder getoond werden. De internationale gastconservator staat garant voor inhoudelijke en wetenschappelijke kwaliteit met oog voor een breed publiek.


Projecten

>
>