Move it!

Dans- en muziekproject voor middelbare scholieren

Projectnaam Move it!
Pijler Kunst & Educatie
Aandachtsgebied Kunst & Educatie
Aanvrager Noord Nederlands Orkest
Bijdrage van Fonds 21 € 35.000

Club Guy & Roni en het Noord Nederlands Orkest (NNO) slaan samen met zeventig middelbare scholieren de handen ineen voor het dans- en muziekproject Move It! Tijdens het project wordt toegewerkt naar de uitvoering van twee bewegingstheaterproducties in De Oosterpoort in Groningen. De deelnemende scholen zijn vmbo-scholengemeenschap Ubbo Emmius uit Winschoten, praktijkschool De Bolster uit Groningen en dansschool Het Danskwartier uit Zuidlaren. Een groep van vijftig scholieren wordt door Club Guy & Roni intensief getraind om in een spectaculaire choreografie te dansen. Twintig jongeren gaan in de leer bij slagwerkers van het NNO om partijen met het orkest mee te spelen. Doel van het project is bij de leerlingen te werken aan het zelfvertrouwen, het vermogen om samen te werken en het vergroten van de belevingswereld. Move It! wil tevens een voorbeeld zijn voor de cultuursector en wil de opgedane kennis en ervaringen delen in landelijke en lokale netwerken.

Pirates of the Caribbean

Drie maanden lang werken het NNO, Club Guy & Roni en de jongeren aan de eerste productie. Het traject begint met een introductie, waarbij scholieren een bezoek brengen aan beide organisaties en kennismaken met hun werk en werkwijze. Daarna worden gedurende negen weken workshops choreografie gegeven door dansers van Club Guy & Roni. Jongeren die geïnteresseerd zijn in slagwerk krijgen workshops aangeboden door het NNO. Tot slot zal het project bestaan uit een generale repetitie en een uitvoering van de voorstelling in cultuurcentrum De Oosterpoort. In de eerste productie staat muziek uit films als Harry Potter en Pirates of the Caribbean centraal. Voor de tweede productie worden de jongeren door het NNO begeleid met symfonische muziek uit bekende games.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Door intensieve deelname aan een maakproces onder leiding van professionals en resulterend in een optreden, wordt gewerkt aan het zelfvertrouwen en de persoonlijke vaardigheden van jongeren op het vmbo en praktijkonderwijs. Move It! sluit aan bij de belevingswereld van jongeren, onder meer door de inzet van herkenbare film- en gamemuziek. Ook sluit het project nauw aan op de schoolcurricula en wordt het project door de deelname en training van docenten goed geborgd.

Data en locatie

De eerste productie is op dinsdag 7 november 2017 te zien in De Oosterpoort in Groningen. De tweede productie vindt eind maart 2019 plaats.


Projecten

>
>