Festival Le Guess Who?

Onafhankelijke muziek op verrassende locaties in Utrecht

Projectnaam Festival Le Guess Who?
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager Le Guess Who
Bijdrage van Fonds 21 € 30.000

Le Guess Who? is een vierdaags festival dat elk jaar plaatsvindt op uiteenlopende locaties in het centrum van Utrecht, van kerken en galerieën tot popzalen. Het festival combineert hedendaags, opkomend talent met legendarische unieke artiesten.

 

Bij Le Guess Who? treden veel vernieuwende artiesten op en wordt onafhankelijke muziek geprogrammeerd in met name independent genres zoals industrial/noise, drones, elektronica, wereldmuziek, jazz, avant-garde en psychedelica.

Grenzen muzikale tradities

Le Guess Who? presenteert in 2015 naast een omvangrijke line-up van actuele popmuziek, ook twee bijzondere programma’s waarin de grenzen van diverse muzikale tradities worden opgezocht: 'Sunn 0))) Presents' en 'Between Two Crescents'.

 

Sunn O))) Presents
Dronegrootheid Sunn O))) toont zijn avontuurlijke muzikale blikveld met een vierdaags programma tijdens Le Guess Who? 2015 met onder andere de legendarische Annette Peacock, Magma en Julia Holter en de ongrijpbare Keiji Haino, die eigenhandig de grenzen van improvisatie, noise en minimalism/drone verlegt.

 

Between Two Crescents 

Een zeer bijzonder project met een overzicht van Midden-Oosterse ud en bazouq muziek, getiteld ‘Between Two Crescents’ met optredens van onder meer zangeres en activist Sahar Taha, afkomstig uit Irak en woonachtig in Libanon, die zich inzet voor de emancipatie van vrouwelijke performers in islamitische landen.

Waarom steunt Fonds 21 dit festival?

Fonds 21 steunt het festival vanwege de programmering van hedendaags nieuw talent en het uitzonderlijke karakter van deze speciale programma’s.


Projecten

>
>