Summer Dance Forever 2016

Wereldtop urban dance verzamelt zich in Amsterdam

Projectnaam Summer Dance Forever 2016
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager Stichting Summer Dance Forever
Bijdrage van Fonds 21 € 30.000

Spectaculaire dansmoves, opzwepende muziek en professionele dansers afkomstig uit alle windstreken. De internationale wereldtop verzamelt zich tijdens Summer Dance Forever in Amsterdam voor één van de belangrijkste urban dansfestivals ter wereld. Van 16 tot 24 augustus kunnen dansers en liefhebbers genieten van workshops, spectaculaire voorstellingen, battles, masterclasses en feesten.

Battle tegen de jury

Belangrijk onderdeel van Summer Dance Forever zijn de battles. Gezien de zwaarte van het internationale deelnemersveld kunnen deze battles beschouwd worden als officieuze wereldkampioenschappen. Dansers van over de hele wereld reizen speciaal voor het evenement af naar Amsterdam om zich met elkaar te meten in de categorieën breakdance, popping, house en hiphop. Uniek aan Summer Dance Forever is dat de internationale jury niet van een afstandje oordeelt, maar actief aan de battles deelneemt. Daardoor dansen de deelnemers niet alleen tegen elkaar, ze meten zich ook rechtstreeks met de juryleden.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Summer Dance Forever past goed binnen het beleid van Fonds 21. Het is een van de belangrijkste urban dance festivals ter wereld. Het programma bestaat uit voorstellingen van professionele makers en dansers die binnen het genre tot de wereldtop behoren. Het festival draagt bovendien bij aan de diversiteit van het podiumkunstaanbod in Nederland. Het publiek is jong, cultureel divers en veelal van niet-westerse afkomst.

Data en locaties

Summer Dance Forever vindt plaats van 16 tot 24 augustus op diverse locaties in Amsterdam.


Projecten

>
>