Festival Tweetakt 2019

Multidisciplinair kunstenfestival in Utrecht

Projectnaam Festival Tweetakt 2019
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager Stichting Storm
Bijdrage van Fonds 21 € 75.000

Festival Tweetakt in Utrecht is een multidisciplinair kunstenfestival met theater- en dansvoorstellingen, muziekoptredens, beeldende kunst, interactieve installaties. Het festival geeft ruim baan aan nieuwe vormen, nieuwe makers en innovatieve producties en richt zich op alle leeftijden, maar voornamelijk op kinderen en jongeren.

Voor iedereen

De focus van het programma van 2019 ligt op cross-over producties, documentair theater, voorstellingen uitgevoerd door kinderen en jongeren, voorstellingen voor de jongste kinderen en voorstellingen van jeugdpodiumkunstenaars met een migratieachtergrond. Een belangrijk deel van het programma vindt plaats in diverse Utrechtse theaters. Op de Neude wordt een speciaal Festivalplein ingericht waar bijna elke dag livemuziek te horen is. Op Fort Ruigenhoek in Groenekan staan grote sculpturen en zijn er interactieve installaties, videokunst en games te zien, gemaakt door zowel jonge als ervaren kunstenaars. Op het forteiland mogen kinderen vrij spelen tussen de kunstwerken in en om de bunkers. Het festival stelt een educatie- en participatieprogramma op maat beschikbaar voor schoolklassen (bo, vo, mbo, hbo/wo) en jongeren die het festival bezoeken.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Tweetakt is een toonaangevend publieksfestival festival dat zich onderscheidt door zijn jonge doelgroep. Het festival combineert hoge kwaliteit met toegankelijkheid en is daarmee interessant voor een breed publiek van kinderen, jongeren en volwassenen.

Data en locaties

Tweetakt vindt plaats van vrijdag 29 maart tot en met zondag 14 april op de Neude en in verschillende theaters in Utrecht en van zondag 31 maart tot en met zondag 16 juni op Fort Ruigenhoek in Groenekan.


Projecten

>
>