STRP Biënnale 2017

Spelen met zintuigen van mens en machine

STRP Biënnale 2017 is een tiendaags multidisciplinair festival voor kunst en creatieve technologie in Eindhoven. Het festival brengt kunst, technologie en experimentele popcultuur samen en verbindt dit aan een breed en nieuwsgierig publiek. Met interactieve installaties, performances, concerten, lezingen en workshops focust het festival op de mogelijkheden die technologische ontwikkelingen bieden voor de kunsten en de maatschappij. STRP (spreek uit als ‘strijp’) groeide in acht edities uit tot het grootste evenement voor creatieve technologie in Nederland, met in 2015 bijna 30.000 bezoekers in tien dagen.

Senses & Sensors

Kenmerkend voor STRP is de mix van creativiteit en technologie. Daarnaast produceert en presenteert het festival nieuw werk en nieuwe concepten van performance-pioniers, jonge choreografen, visionaire auteurs en opkomende hybride makers. Het thema van STRP Biënnale 2017 is Senses & Sensors en gaat over waarneming. Niet alleen zintuiglijke waarneming, maar ook de manier waarop creatieve technologie een intensere manier van voelen, proeven, ruiken en bewegen mogelijk maakt.

Premières

Nog meer dan voorheen focust STRP Biënnale in deze editie op de presentatie van nieuw werk. Een wereldpremière is er voor het Amsterdamse Children Of The Light met hun Warping Halos. Deze installatie roept een kosmos vol kleur op die drijft op een door Huerco S. speciaal gecomponeerde soundscape. Op het snijvlak van documentaire en theater presenteert het Britse collectief Anagram de transformatieve ervaring Door Into the Dark, waarbij bezoekers zich op blote voeten moeten overgeven aan het onbekende.

 

De STRP Biënnale biedt ook een podium aan pop up performances en theater. Zo brengt choreografe Katja Heitmann een voorpremière van haar nieuwste project Pandora’s Dropbox en maakt choreograaf Arno Schuitemaker speciaal voor STRP een bewerking van zijn voorstelling I Will Wait For You.

 

Met optredens van onder meer het Wild en Cairo Liberation Front, Sendai, Albert van Abbe en Monolake duikt STRP ook de muzikale diepte in.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Het meerdaags multidisciplinair festival STRP onderscheidt zich inhoudelijk, doordat het een breed publiek weet aan te spreken met spectaculaire en toegankelijke installatiekunst. De programmering blijft daarbij actueel en relevant binnen het kunst- en technologieaanbod. Met het uitgebreide educatieve programma voor primair en voortgezet onderwijs bereikt STRP zesduizend leerlingen.

Data en locatie

STRP Biënnale 2017 vindt plaats van 24 maart tot en met 2 april in en rondom het Klokgebouw in Eindhoven.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

Josef Koudelka Exiles|Wall

Grote tentoonstelling van fotograaf Josef Koudelka

De legendarische fotograaf Josef Koudelka is aangesloten bij Magnum Photos. Het is voor het eerst dat er een grote tentoonstelling in Nederland gewijd is aan het werk van de Frans-Tjechische fotograaf.

Bekijk project

Nederlands Theater Festival (2019 - 2020)

Hoogtepunten van het theaterseizoen

Het Nederlands Theater Festival (TF) in Amsterdam is het belangrijkste overzichtsfestival op theatergebied in Nederland. Het festival programmeert de meest belangwekkende voorstellingen van het afgelopen seizoen.

Bekijk project