Boekids 2018

Festival voor jeugdliteratuur

Bijdrage van Fonds 21
2018
€ 25.000
Kunst & Cultuur
Literaire Kunsten
Projectnaam
Boekids 2018
Aanvrager
Boekids
Website
Bekijk →

Boekids is een festival voor jeugdliteratuur (fictie en non-fictie) voor het hele gezin in Den Haag. Het project brengt kinderen uit alle lagen van de bevolking en met verschillende culturele achtergronden in aanraking met literatuur. Dat doet Boekids met programma’s die gericht zijn op het beleven van literatuur, door experiment en onderzoek en door het bevorderen van leesplezier.

Literatuur voor kinderen

Boekids bestaat uit  verschillende onderdelen. Zo is er een leeswedstrijd met opdrachten en zijn er activiteiten rondom het boek ‘Flamingo’ van Kim Crabeels en illustrator Marije Tolman. Leerlingen uit het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs krijgen tijdens Boekids University colleges van onder meer wetenschapper Govert Schilling en illusionist Victor Mids. Voor het hele gezin is er op zondag 3 juni een festivaldag in theater De Nieuwe Regentes met schrijvers als Jacques Vriens en Niki Padidar. Ook speelt muziekgezelschap Vertellus de voorstelling ‘De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen’ en zijn er illustratie- en schrijfworkshops.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Boekids brengt kinderen op een laagdrempelige manier in contact met literatuur en andere kunstvormen. De programmering is toegankelijk met aansprekende auteurs en voorstellingen. Boekids richt zich op verschillende doelgroepen, variërend van de allerkleinsten (4 tot 6 jaar) en beginnende lezers (6 tot 9 jaar) tot kinderen in de prepuberteit (9 tot 12 jaar) en tieners (12 tot 14 jaar).


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

IDFA 2015-2016

het grootste en meest veelzijdige documentaire filmfestival in de wereld

IDFA is hét documentairefestival met een kwalitatief hoogstaande en actuele programmering. Met ruim 300 documentaires uit binnen- en buitenland waaronder 200 premières, een breed en groot publiek en bijna 3000 professionele gasten, is IDFA het grootste en meest veelzijdige documentaire filmfestival in de wereld.  

Bekijk project

De Teekenschool

Leren kijken door te doen in het Rijksmuseum

Drie ateliers waarin de collectie van het Rijksmuseum als inspiratie dient om zelf te leren kijken en te begrijpen wat je ziet.

Bekijk project