Summer Dance Forever 2018

Urban danswereld verzamelt zich in Amsterdam

Bijdrage van Fonds 21
2018
€ 35.000
Kunst & Cultuur
Podiumkunsten
Projectnaam
Summer Dance Forever 2018
Aanvrager
Kindred
Website
Bekijk →

Summer Dance Forever is een internationaal urban dance festival in Amsterdam. Het festival  presenteert het urban-dansgenre in de volle breedte met makers en dansers die tot de absolute wereldtop behoren.  Diverse locaties in Amsterdam bieden negen dagen lang plek aan dansvoorstellingen, battles en workshops.

Breakdance

De achtste editie van Summer Dance Forever staat bol van de premières. Het festival bestaat uit avondvullende dansvoorstellingen, battles, workshops en masterclasses van crews en dansers uit de hele wereld.  Het festival opent met FACT van de Franse compagnie Black Sheep, een voorstelling over het leven in de grote steden. Verder staan op het festival onder meer het Canadese Tentacle Tribe, het Spaanse gezelschap Iron Skulls en het Senegalese Le Mer Noir. Naast de voorstellingen vormen de battles een belangrijk onderdeel van het festival. Dansers van over de hele wereld reizen speciaal voor het evenement af naar Amsterdam om zich met elkaar te meten in de categorieën breakdance, popping (dansstijl waarbij de danser door het aan- of ontspannen van de spieren op een typische manier beweegt), house en hiphop.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Summer Dance Forever is een van de belangrijkste urban dance festivals ter wereld. Het programma bestaat uit voorstellingen van professionele makers en dansers die binnen het genre tot de wereldtop behoren. Het festival draagt bovendien bij aan de diversiteit van het podiumkunstaanbod in Nederland. Het publiek is jong en cultureel divers.

Data en locaties

Summer Dance Forever vindt plaats van 14 tot en met 22 augustus op verschillende locaties in Amsterdam.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

Lord of the Flies

Educatieprogramma over groepsprocessen

Het educatieprogramma bij de voorstelling Lord of the Flies van NTjong laat jongeren tussen de 12 en 17 jaar nadenken over groepsprocessen en bespreekt thema’s die dicht bij jongeren en actualiteit staan.

Bekijk project

Alone@home

Winterkomedie voor hele familie

Alone@Home is een avonturenkomedie voor de hele familie over twee kinderen die alleen thuis zijn en bezoek krijgen van twee knullige inbrekers. Het is een knipoog naar de filmklassieker Home Alone.

Bekijk project