Summer Dance Forever 2018

Urban danswereld verzamelt zich in Amsterdam

Projectnaam Summer Dance Forever 2018
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager Stichting Summer Dance Forever
Bijdrage van Fonds 21 € 35.000

Summer Dance Forever is een internationaal urban dance festival in Amsterdam. Het festival  presenteert het urban-dansgenre in de volle breedte met makers en dansers die tot de absolute wereldtop behoren.  Diverse locaties in Amsterdam bieden negen dagen lang plek aan dansvoorstellingen, battles en workshops.

Breakdance

De achtste editie van Summer Dance Forever staat bol van de premières. Het festival bestaat uit avondvullende dansvoorstellingen, battles, workshops en masterclasses van crews en dansers uit de hele wereld.  Het festival opent met FACT van de Franse compagnie Black Sheep, een voorstelling over het leven in de grote steden. Verder staan op het festival onder meer het Canadese Tentacle Tribe, het Spaanse gezelschap Iron Skulls en het Senegalese Le Mer Noir. Naast de voorstellingen vormen de battles een belangrijk onderdeel van het festival. Dansers van over de hele wereld reizen speciaal voor het evenement af naar Amsterdam om zich met elkaar te meten in de categorieën breakdance, popping (dansstijl waarbij de danser door het aan- of ontspannen van de spieren op een typische manier beweegt), house en hiphop.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Summer Dance Forever is een van de belangrijkste urban dance festivals ter wereld. Het programma bestaat uit voorstellingen van professionele makers en dansers die binnen het genre tot de wereldtop behoren. Het festival draagt bovendien bij aan de diversiteit van het podiumkunstaanbod in Nederland. Het publiek is jong en cultureel divers.

Data en locaties

Summer Dance Forever vindt plaats van 14 tot en met 22 augustus op verschillende locaties in Amsterdam.


Projecten

>
>