Jonge Harten Festival 2017

Jonge Harten Theaterfestival

Het Jonge Harten Theaterfestival is het grootste theaterfestival voor jongeren in Nederland. Het vindt jaarlijks plaats in de stad Groningen, duurt negen dagen en laat jongeren in de leeftijd van 12 tot 30 kennismaken met vernieuwend theater. Jonge Harten heeft een breed aanbod op het gebied van theater, dans, muziek en performance. Het festival speelt zich af in vrijwel alle theaters in Groningen en op verschillende pop-up locaties.

Hartenjagers

Jonge Harten bestaat dit jaar twintig jaar en viert dat met meer dan vijftig voorstellingen, concerten, performances en workshops. Op het programma staat onder meer de voorstelling ‘Kruistocht, geen kinderboek’ van Artemis. De voorstelling voor jongeren vanaf 14 jaar is een bewerking van het boek ‘Kruistocht in Spijkerbroek’ met een link naar de huidige tijd. Kompagnie Kistemaker is op Jonge Harten te zien met deel 7,8 en 9 van het twaalfdelige ‘Missie Márquez’, een reeks wonderlijke voorstellingen over het boek ‘Honderd Jaar Eenzaamheid’ van Gabriel García Márquez. Het Zuidelijk Toneel komt naar Groningen met ‘Zeventien’, een voorstelling van en door vijf jonge moslima’s. Samen met regisseur Eva Line de Boer zoeken zij naar de ideale manier om zichzelf en hun dromen in beeld te brengen.

 

Met het programma Hartenjagers besteedt het festival ook dit jaar veel aandacht aan educatie. Scholen in de omgeving krijgen interactieve lessen en klassen bezoeken geselecteerde voorstellingen. Deze voorstellingen zijn speciaal gericht op het voortgezet onderwijs en vinden over het algemeen onder schooltijd plaats. Het educatieprogramma wordt van context voorzien met dagelijkse talkshows en nagesprekken. Het doel hiervan is om de betrokkenheid van de scholieren te vergroten en om de kennismaking met het theater zo optimaal mogelijk te maken.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Jonge Harten Theaterfestival is het enige festival in Nederland dat zich met kwalitatief aanbod uitsluitend richt op jongeren. Het aanbod voor deze groep is niet groot  en het ondersteunen ervan past bij de intentie van Fonds 21 om een breed en ook jong publiek te bereiken. De geprogrammeerde voorstellingen zijn van hoge kwaliteit. Het festival vindt plaats in de stad Groningen en bedient ook de regio.

Data en locatie

Jonge Harten Theaterfestival vindt plaats van 17 tot en met 25 november op verschillende locaties in Groningen.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

I Call My Brothers

Voorstelling over angst, vooroordelen en terrorisme

I Call My Brothers is een voorstelling van De Toneelmakerij en Danstheater AYA over angst, vooroordelen en terrorisme. De voorstelling richt zich op jongeren vanaf 13 jaar en is gebaseerd op de gelijknamige roman van Jonas Hassen Khemiri.

Bekijk project

Mind Your Wallet

Jongeren leren en debatteren over omgaan met geld

Hoe voorkom je financiële problemen bij jongeren en waarom is het zo moeilijk om over schulden te praten? Een grote groep jongeren tussen de 14 en 23 jaar heeft moeite om hun inkomsten en uitgaven onder controle te houden.

Bekijk project