International Film Festival Rotterdam (2017 - 2018)

Rotterdam twaalf dagen lang in het teken van film

Projectnaam International Film Festival Rotterdam (2017 - 2018)
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Film, Mediakunst & Digitale Cultuur
Aanvrager International Film Festival Rotterdam
Bijdrage van Fonds 21 € 100.000
€ 100.000

Tijdens International Film Festival Rotterdam (IFFR) staat Rotterdam twaalf dagen lang in het teken van film. IFFR is een internationaal onderscheidend en voor Nederland uniek filmfestival dat artistieke kwaliteit aan toegankelijkheid koppelt. Naast het reguliere filmprogramma wordt er tijdens IFFR een groot aantal evenementen georganiseerd, waarbij publiek en filmmakers elkaar ontmoeten bij zaalgesprekken, lezingen, debatten, talkshows, live performances en installaties verspreid over de verschillende festivallocaties. Het festival is hét platform voor actuele filmkunst, voor opkomend en gevestigd talent en voor aan film gerelateerde kunst.

 

Fonds 21 steunt dit festival met een meerjarige toekenning voor 2017 en 2018.

Programma 2018

Het programma van IFFR is onderverdeeld in vier secties, die elk hun eigen sfeer, stijl, kleur en toon hebben. Bright Future bestaat uit veelal jonge, opkomende talenten die hun eigen stijl en visie ontwikkelen in originele en vaak gedurfde werken. In Voices worden films vertoond die zich onderscheiden door hun volwassen kwaliteit en krachtige en actuele geluid. Deep Focus toont makers met een autonoom oeuvre en filmauteurs die met hun werk reflecteren op het eigen medium, oud of nieuw, en in Perspectives worden de belangrijkste themaprogramma’s gepresenteerd en relevante sociale en politieke kwesties belicht.

 

IFFR heeft een groot educatief aanbod voor het primair, voortgezet en hoger onderwijs. Scholieren doen mee aan filmworkshops, leerlingen bezoeken schoolvoorstellingen en studenten nemen deel aan filmprojecten en bijeenkomsten met filmmakers.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

IFFR is het grootste filmfestival van Nederland en wordt internationaal gezien als een belangrijk platform voor makers en voor de presentatie van nieuwe ontwikkelingen in de filmsector. Het festival kiest voor jong en opkomend filmtalent naast gevestigde filmmakers met een onafhankelijke en vernieuwende signatuur. Daarnaast geeft het festival ruimte aan cineasten of kunstenaars die (innovatief of experimenteel) grenzen verkennen en overschrijden. Het bereik van het festival is groot met meer dan 300.000 bezoekers en 2.500 filmprofessionals.

Data en locatie

De 47ste editie van  IFFR vindt plaats op verschillende locaties in Rotterdam van woensdag 24 januari tot en met zondag 4 februari.


Projecten

>
>