State of Fashion 2018

Manifestatie gewijd aan duurzame mode

Bijdrage van Fonds 21
2018
€ 60.000
Kunst & Cultuur
Beeldende Kunsten & Vormgeving
Projectnaam
State of Fashion 2018
Aanvrager
Sonsbeek & State of Fashion
Website
Bekijk →

State of Fashion is een internationale modemanifestatie in Arnhem gewijd aan duurzame en eerlijke mode. De doelen van de manifestatie zijn het belichten van het falen van het huidige modesysteem en het vinden van nieuwe manieren waarop mode kan bijdragen aan een betere leefwereld en tegelijkertijd een esthetisch verlangen kan invullen. State of Fashion biedt een podium aan zowel grote en bekende als kleine en nog onbekende initiatieven die zich richten op het realiseren van een eerlijke en duurzame mode-industrie.

Searching for the New Luxury

Met het centrale thema ‘Searching for the New Luxury’ onderzoekt curator José Teunissen samen met ontwerpers en andere pioniers hoe we de verbeeldings-, verleidings- en innovatiekracht van mode kunnen inzetten om de mode-industrie toekomstbestendiger te maken. De kern van State of Fashion vormt een tentoonstelling in De Melkfabriek waarin  de nieuwe definities van luxe worden verkend. Er wordt  onder meer werk getoond van ontwerpers en labels die experimenteren met nieuwe vormen van mode zoals Iris van Herpen, Ying Gao en Apparatus 22. Ook is er aandacht voor labels als Petit H. van Hèrmes en het communityproject van Zegna in San Patrignano die door verantwoord te produceren een bijdrage leveren aan een betere wereld. Verder is er in de tentoonstelling aandacht voor de crossdisciplinaire samenwerking tussen wetenschap en mode, waarbij de bezoeker kennis maakt met nieuwe, duurzame materialen.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

State of Fashion is aanvullend op het bestaande aanbod in Nederland en heeft een internationale uitstraling. Het thema en de zoektocht naar duurzame en eerlijke luxe mode is actueel en urgent. Er wordt ingezet op een jonge doelgroep door samenwerkingen met Wageningen University & Research en de kunstacademies in de regio.

Data en locatie

State of Fashion vindt plaats van vrijdag 1 juni tot en met zondag 22 juli in De Melkfabriek in Arnhem.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

Éric van Hove

Fries Museum - Éric Van Hove: Fenduq

Het Fries Museum presenteert een overzichtstentoonstelling van Éric Van Hove. Vanuit zijn werkplaats Fenduq in de Marokkaanse stad Marrakesh doet Van Hove onderzoek naar de betekenis van lokale ambachten in een geglobaliseerde wereld.

Bekijk project

Musical Postcards

Jongeren maken muzikale videoboodschappen

Musical Postcards is een project waarin jongeren muzikale videoboodschappen versturen naar jongeren aan de andere kant van de wereld.

Bekijk project