State of Fashion 2018

Manifestatie gewijd aan duurzame mode

Projectnaam State of Fashion 2018
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Beeldende Kunsten & Vormgeving
Aanvrager Stichting State of Fashion
Bijdrage van Fonds 21 € 60.000

State of Fashion is een internationale modemanifestatie in Arnhem gewijd aan duurzame en eerlijke mode. De doelen van de manifestatie zijn het belichten van het falen van het huidige modesysteem en het vinden van nieuwe manieren waarop mode kan bijdragen aan een betere leefwereld en tegelijkertijd een esthetisch verlangen kan invullen. State of Fashion biedt een podium aan zowel grote en bekende als kleine en nog onbekende initiatieven die zich richten op het realiseren van een eerlijke en duurzame mode-industrie.

Searching for the New Luxury

Met het centrale thema ‘Searching for the New Luxury’ onderzoekt curator José Teunissen samen met ontwerpers en andere pioniers hoe we de verbeeldings-, verleidings- en innovatiekracht van mode kunnen inzetten om de mode-industrie toekomstbestendiger te maken. De kern van State of Fashion vormt een tentoonstelling in De Melkfabriek waarin  de nieuwe definities van luxe worden verkend. Er wordt  onder meer werk getoond van ontwerpers en labels die experimenteren met nieuwe vormen van mode zoals Iris van Herpen, Ying Gao en Apparatus 22. Ook is er aandacht voor labels als Petit H. van Hèrmes en het communityproject van Zegna in San Patrignano die door verantwoord te produceren een bijdrage leveren aan een betere wereld. Verder is er in de tentoonstelling aandacht voor de crossdisciplinaire samenwerking tussen wetenschap en mode, waarbij de bezoeker kennis maakt met nieuwe, duurzame materialen.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

State of Fashion is aanvullend op het bestaande aanbod in Nederland en heeft een internationale uitstraling. Het thema en de zoektocht naar duurzame en eerlijke luxe mode is actueel en urgent. Er wordt ingezet op een jonge doelgroep door samenwerkingen met Wageningen University & Research en de kunstacademies in de regio.

Data en locatie

State of Fashion vindt plaats van vrijdag 1 juni tot en met zondag 22 juli in De Melkfabriek in Arnhem.


Projecten

>
>