Jonge Harten Festival 2016

Multidisciplinair festival voor jongeren

Jonge Harten Theaterfestival is een negendaags multidisciplinair festival voor jongeren in Groningen. Het festival heeft een breed aanbod op het gebied van theater, dans, muziek en performance en is het enige festival in Nederland dat zich specifiek richt op jongeren. Jonge Harten laat deze groep kennismaken met vernieuwend theater. Jonge Harten vindt plaats in onder andere de Stadsschouwburg en het Grand Theatre, maar ook op bijzondere pop-up locaties verspreid over de stad.

Off the beaten track

Het thema van de negentiende editie van Jonge Harten is: off the beaten track. Hiermee daagt het festival bezoekers uit  om buiten de gebaande paden te treden. Op het programma staan onder meer drie nieuwe delen van de theaterserie Missie Márquez van Kompagnie Kistemaker. Missie Márquez is een twaalfdelige theaterserie geïnspireerd op het beroemde boek Honderd Jaar Eenzaamheid van Gabriel García Márquez. Daarnaast zijn onder meer Sell Me Your Secret van MAAS Theater, WHODUN!T$ van Club Gewalt en Bedtime Stories van Thomas Dudkiewic te zien in Groningen. De muziekprogrammering is tot stand gekomen in samenwerking met Vera en De Oosterpoort. Naast voorstellingen en concerten is er veel aandacht voor educatie. Onder de noemer Hartenjagers worden op scholen in de omgeving interactieve lessen gegeven waarna voorstellingsbezoek plaatsvindt. Het programma wordt verder van context voorzien met dagelijkse talkshows en nagesprekken.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Jonge Harten Theaterfestival is het enige festival in Nederland dat zich met kwalitatief aanbod uitsluitend richt op jongeren. Het aanbod voor deze groep is niet groot  en het ondersteunen ervan past bij de intentie van Fonds 21 om een breed en ook jong publiek te bereiken. De geprogrammeerde voorstellingen zijn van hoge kwaliteit. Het festival vindt plaats in de stad Groningen en bedient ook de regio.

Data en locatie

Jonge Harten Theaterfestival vindt plaats van 18 tot en met 26 november 2016 in Groningen.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

Festival De Betovering 2015

Gegrepen worden door kunst uit de hele wereld

Een tiendaags kunst- en cultuurfestival voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar.

Bekijk project

BredaPhoto 2016 - YOU!

BredaPhoto draait om YOU!

Meer dan 70 topfotografen uit binnen- en buitenland exposeren in zowel de buitenruimte als de beeldende kunstinstellingen in Breda. BredaPhoto is actueel en prikkelend en toont werken op een originele manier.

Bekijk project