Jonge Harten Festival 2016

Multidisciplinair festival voor jongeren

Bijdrage van Fonds 21
2016
€ 35.000
Kunst & Cultuur
Podiumkunsten
Projectnaam
Jonge Harten Festival 2016
Aanvrager
Jonge Harten
Website
Bekijk →

Jonge Harten Theaterfestival is een negendaags multidisciplinair festival voor jongeren in Groningen. Het festival heeft een breed aanbod op het gebied van theater, dans, muziek en performance en is het enige festival in Nederland dat zich specifiek richt op jongeren. Jonge Harten laat deze groep kennismaken met vernieuwend theater. Jonge Harten vindt plaats in onder andere de Stadsschouwburg en het Grand Theatre, maar ook op bijzondere pop-up locaties verspreid over de stad.

Off the beaten track

Het thema van de negentiende editie van Jonge Harten is: off the beaten track. Hiermee daagt het festival bezoekers uit  om buiten de gebaande paden te treden. Op het programma staan onder meer drie nieuwe delen van de theaterserie Missie Márquez van Kompagnie Kistemaker. Missie Márquez is een twaalfdelige theaterserie geïnspireerd op het beroemde boek Honderd Jaar Eenzaamheid van Gabriel García Márquez. Daarnaast zijn onder meer Sell Me Your Secret van MAAS Theater, WHODUN!T$ van Club Gewalt en Bedtime Stories van Thomas Dudkiewic te zien in Groningen. De muziekprogrammering is tot stand gekomen in samenwerking met Vera en De Oosterpoort. Naast voorstellingen en concerten is er veel aandacht voor educatie. Onder de noemer Hartenjagers worden op scholen in de omgeving interactieve lessen gegeven waarna voorstellingsbezoek plaatsvindt. Het programma wordt verder van context voorzien met dagelijkse talkshows en nagesprekken.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Jonge Harten Theaterfestival is het enige festival in Nederland dat zich met kwalitatief aanbod uitsluitend richt op jongeren. Het aanbod voor deze groep is niet groot  en het ondersteunen ervan past bij de intentie van Fonds 21 om een breed en ook jong publiek te bereiken. De geprogrammeerde voorstellingen zijn van hoge kwaliteit. Het festival vindt plaats in de stad Groningen en bedient ook de regio.

Data en locatie

Jonge Harten Theaterfestival vindt plaats van 18 tot en met 26 november 2016 in Groningen.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

Van kijken naar zien

Museum Boijmans Van Beuningen – Van Kijken Naar Zien

Als twee mensen naar een kunstwerk kijken, zien ze dan hetzelfde? Het project Van Kijken Naar Zien van Museum Boijmans Van Beuningen stimuleert mbo-studenten om goed te kijken en kritisch te denken aan de hand van kunst.

Bekijk project

Lord of the Flies

Educatieprogramma over groepsprocessen

Het educatieprogramma bij de voorstelling Lord of the Flies van NTjong laat jongeren tussen de 12 en 17 jaar nadenken over groepsprocessen en bespreekt thema’s die dicht bij jongeren en actualiteit staan.

Bekijk project