the Modular Body

Volg hoe OSCAR tot leven komt

Projectnaam the Modular Body
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Film, Mediakunst & Digitale Cultuur
Aanvrager seriousFilm
Bijdrage van Fonds 21 € 30.566

Hij is zo echt als echt kan zijn, maar ook een verhaal. OSCAR is de fictieve creatie van Floris Kaayk. Of eigenlijk van Cornelis Vlasman, een biotechnoloog die zich liever wijdt aan nieuwe uitvindingen dan de gebaande paden bewandelt. Daarom creëert hij in zijn laboratorium OSCAR. Een lichaam dat langzaam ontstaat vanuit een aantal echte menselijke cellen. Het publiek kan het proces van dit modulaire lichaam online volgen.

Online, non-lineair verhaal

Het verhaal wordt op een strategische, non-lineaire wijze, door middel van meer dan 50 video’s via internet gepubliceerd. Vlasman verbetert OSCAR voortdurend en hoopt dat hij het lichaam zo aan kan passen dat deze op een dag onsterfelijk wordt. Hij experimenteert samen met een team met eigen middelen en organisch materiaal.

 

Floris Kaayk schreef het scenario samen met Ine Poppe. De soundtrack is van Machninefabriek en de interaction design & interface development is in handen van Lustlab.

 

Volg het verhaal de komende maanden via www.themodularbody.com

“Het menselijk lichaam is een gesloten systeem. Als er iets mee is, moet het worden opengesneden. Bij OSCAR is dat anders. Zijn modulaire lichaam kent eenvoudiger mogelijkheden; je kunt zijn organen vervangen als deze kapot gaan. The Modular Body is eigenlijk een fictieve wetenschap.”
—Floris Kaayk

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

The Modular Body is een experimenteel e-cultureproject waarin op een nieuwe manier aan een breed publiek een opvallend verhaal wordt verteld. Kunstenaar Floris Kaayk heeft met eerdere projecten bewezen dat hij als geen ander op een bijzondere manier actuele verrassende onderwerpen onder de aandacht van veel mensen kan brengen, door middel van een creatieve en effectieve inzet van het internet.


Projecten

>
>