Festival Circolo

Circus van nu

Projectnaam Festival Circolo
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager Stichting Festival Circolo
Bijdrage van Fonds 21 € 35.000

Tien dagen lang circusvoorstellingen vol spektakel, acrobatiek en humor. Dat is Festival Circolo in Tilburg. In de groene oase van het Leijpark presenteert het festival een mix van circus, theater, moderne dans, muziek, vormgeving en beeldende kunst. Circolo toont circus dat verrast, verbaast en verwondert. Op het programma staan zowel internationale gezelschappen als in Nederland gevestigde makers.

The Dangerous Return

Het festivalhart van Circolo ligt in het Leijpark. Daar staan meerdere circustenten, een bijzonder cirkelgewelf, diverse kleine attracties, horeca en nog veel meer. Het thema van deze editie is ‘The Dangerous Return’; in meerdere voorstellingen staat de worsteling van de circusartiest met gevaar centraal. Het festival biedt een veelzijdig programma vol zeggingskracht en artistieke vernieuwing. Internationale circusvoorstellingen die iets wezenlijks, persoonlijks en nieuws toevoegen aan het circusidioom. Experiment met oog voor vorm, beeld, schoonheid en tegelijkertijd geschikt voor een breed publiek.

 

Het festival opent met L’Âne et la Carotte van de Nederlands/Franse maker Lucho Smit. De voorstelling is een mentale en fysieke zoektocht naar de grenzen van de circusartiest. In totaal zijn er tijdens Circolo meer dan honderd (internationale) circusvoorstellingen.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Festival Circolo is een publieksfestival met hedendaags aanbod dat zich voornamelijk richt op actueel en vernieuwend piste circus. De organisatie kiest hierbij nadrukkelijk voor voorstellingen met zeggingskracht van gevestigde (internationale) gezelschappen. Het publiek van Circolo komt grotendeels uit de regio Brabant.

Data en locatie

Festival Circolo vindt plaats van 22 tot en met 31 oktober in het Leijpark in Tilburg.


Projecten

>
>