campagnebeeld van de voorstelling van Circus Treurdier

Het Verhaal van Erica Speen (een remake)

Muziektheater van Circus Treurdier

Projectnaam Het Verhaal van Erica Speen (een remake)
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager Circus Treurdier
Bijdrage van Fonds 21 € 17.500

‘Het Verhaal van Erica Speen (een remake)’ is een spiksplinternieuwe maar oerconservatieve muziektheatervoorstelling over het onvermogen van de mens om met zijn tijd mee te gaan. Collectief Circus Treurdier blaast het fictieve kinderboek ‘Het verhaal van Erica Speen’ nieuw leven in met een voorstelling vol nostalgische liedjes, Oud-Hollandsche dijenkletsers en ingesleten rolpatronen. De voorstelling is te zien op vier bijzondere locaties in Amsterdam, Groningen, Rotterdam en Utrecht.

Oerconservatief

‘Het Verhaal van Erica Speen (een remake)’ is een voorstelling over het opstandige pubermeisje Erica dat samen met haar oerconservatieve ouders in een oerconservatieve gemeenschap woont. De rebelse Erica vindt dat het anders moet en wil de oude wereld omverwerpen. Ze breekt muren af en verlegt de horizon. Maar is het wel zo’n goed idee van Erica om al haar schepen te verbranden? De muziektheatermakers van Circus Treurdier zetten hun meest vooruitstrevende beentje voor, maar blijken toch behoorlijk vastgeroest.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Circus Treurdier is een jong collectief dat aansluit bij onze definitie van jongere carrières. Fonds 21 wil binnen de pijler Podiumkunsten ruimte geven aan makers en/of uitvoerenden met een jongere carrière. Daaronder verstaan we makers die ten minste drie jaar zijn afgestudeerd en meerdere producties op hun naam hebben staan. Het thema van ‘Het Verhaal van Erica Speen (een remake)’ is actueel en relevant. In totaal wordt de voorstelling voor een naar verwachting deels jong publiek 28 keer gespeeld in vier verschillende steden.

Data en locaties

‘Het Verhaal van Erica Speen (een remake)’ van Circus Treurdier gaat 6 december in première in Amsterdam. Daarna volgen voorstellingen in Groningen, Rotterdam en Utrecht.

 


Projecten

>
>