Festival De Betovering 2015

Gegrepen worden door kunst uit de hele wereld

Projectnaam Festival De Betovering 2015
Pijler
Aanvrager Stichting de Betovering
Bijdrage van Fonds 21 € 30.000

Wanneer de herfstvakantie in Den Haag aanbreekt, is daar ook De Betovering. Een tiendaags kunst- en cultuurfestival voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Met meer dan 100 theatervoorstellingen, workshops, films en concerten wil het festival kinderen laten kennismaken met toegankelijk werk van professionele kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Vonk

De organisatie zich juist ook op kinderen en ouders die zelden, of voor het eerst met kunst in aanraking komen. Met De Betovering hopen ze dat er een vonk overslaat; kunst en cultuur zijn er om van te genieten. Het festival probeert een zo breed mogelijk samengestelde groep kinderen te bereiken daarom zijn veel (internationale) voorstellingen ‘taalloos’. Het maakt niet uit waar je bent geboren of welke taal je het beste spreekt: het festival is voor iedereen verstaanbaar.

Waarom steunt Fonds 21 dit festival?

Het festival biedt een kwalitatief goede programmering met aandacht voor internationale voorstellingen. Er vinden ook veel Nederlandse premières plaats. Het festival stimuleert een laagdrempelige kennismaking met kwalitatief goede kunst bij een grote groep kinderen voor wie kunst bekijken en bezoeken niet vanzelfsprekend is.

“Het festival laat kinderen in hun vrije tijd actief en receptief kennismaken met kwalitatief hoogwaardig en toegankelijk werk van kunstenaars en wil hiermee bijdragen aan de ontwikkeling van een zo breed mogelijk samengestelde groep kinderen.”
—De Betovering

Projecten

>
>