TAL.

BOG. ontleedt de taal

TAL. is een locatievoorstelling van theatercollectief BOG. in coproductie met het Zuidelijk Toneel. Waar BOG. voorstellingen maakt vanuit het verlangen naar overzicht, zet het Zuidelijk Toneel theatrale ontmoetingen op die het publiek prikkelen anders naar de wereld te kijken. Met de theatervoorstelling TAL. ontleedt BOG. de taal. Samen met componist Jens Bouttery en een groep tweetalige gastspelers, vormt het collectief een tienkoppig koor. De voorstelling vindt plaats op tennisbanen door het land. Op het ritme van een tennisballenkanon brengen ze een filosofisch, absurdistisch en bij vlagen dadaïstisch taalconcert op het snijvlak van theater, muziektheater en performance. 

Taal

TAL. is een voorstelling over het belangrijkste instrument van de mens: de taal. Taal geeft ons het vermogen ons uit te drukken, met elkaar te communiceren en alles in ons leven betekenis te geven door middel van woorden. En tegelijkertijd lukt het niet om met taal alles echt op de juiste manier uit te drukken. Een volwassen mens kent gemiddeld minstens veertigduizend woorden, genoeg om deze tekst te kunnen begrijpen. De taal is zo vanzelfsprekend dat je er haast niet meer bij stil staat. TAL. is een poging om het te hebben over taal, zonder alles letterlijk te benoemen. Taal wordt als object bekeken en uit elkaar gehaald: klank, betekenis, context. Naast het Nederlands als vertrekpunt legt BOG. talen uit andere culturen, zoals het Farsi, Russisch, Papiamento, Frans en Portugees.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

BOG. behoort tot de belangrijkste jonge (muziek)theatercollectieven van Nederland. Het thema van TAL. is bijzonder en zal zoals gebruikelijk bij BOG. tot op het bot worden ontleed. De voorstelling richt zich op een breed publiek, zowel op hun eigen jonge achterban als op publiek dat geïnteresseerd is in taal, festivalpubliek en intercultureel publiek.

Data en locaties

TAL. is 10 juni voor het eerst te zien op het terrein van tennis- en padelvereniging RTV Quirijn in Tilburg. Daarna volgt een landelijke tournee.

 


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

Movies that Matter Festival 2018

Opent ogen voor mensenrechten

Movies That Matter is een internationaal filmfestival met een focus op films en debat waarin mensenrechtenkwesties centraal staan. Het festival presenteert films die de horizon verbreden en kijkers aanmoedigen met elkaar in gesprek te gaan en te blijven.

Bekijk project

IFFR 2015 en 2016

Toonaangevend filmfestival

Een filmfestival van formaat met jaarlijks een grote verscheidenheid aan kwalitatief hoogstaande films van eigenzinnige makers.

Bekijk project