donderdag 13 juni 2024

Vacature: Adviseur Jongeren & Maatschappij

Foto: Noah Bakker

Heb jij ervaring als adviseur in het sociaal-maatschappelijk domein? En heb je ideeën over het vergroten van de maatschappelijke kansen van jongeren door het stimuleren van vernieuwende initiatieven? Dan hebben wij een interessante positie voor je met een uniek profiel.

Fonds 21 zoekt een ervaren, gedreven:

 

 

Adviseur Jongeren & Maatschappij (32 uur)

 

 

Over ons

Fonds 21 is een ondernemend en betrokken fonds dat door het steunen van projecten een positieve bijdrage wil leveren aan de samenleving van nu. We doen dat op het gebied van Kunst & Cultuur, Jongeren & Maatschappij en Kunst & Educatie. Binnen Jongeren & Maatschappij zetten we middels het ondersteunen van projecten en het initiëren van programma’s in op het vergroten van kansengelijkheid van jongeren tussen de 12 en 30 jaar. Het is onze missie dat alle jongeren evenveel kansen krijgen om grenzen te verleggen, nieuwe ervaringen op te doen en vaardigheden en kennis te ontwikkelen.

 

Fonds 21 beschikt over een jaarlijks donatiebudget van ruim 11 miljoen euro, waarvan 3 miljoen voor maatschappelijke initiatieven en programma’s voor jongeren die inspelen op de uitdagingen van deze tijd. We steunen innovatieve en activerende projecten met een positieve insteek. Momenteel hebben wij thematisch extra aandacht voor projecten op het gebied van jongerenparticipatie & democratie, emancipatie en acceptatie van ondervertegenwoordigde groepen, brede talentontwikkeling van jongeren, en mentaal welzijn van jongeren. Daarnaast hebben we steeds meer aandacht voor initiatief dat systemische knelpunten rond de gelijke kansen van jongeren agendeert en aanpakt. Ook faciliteren we kennisdeling op actuele onderwerpen, zowel ter ondersteuning van de sectoren waarbinnen we actief zijn als het vergroten van het kennisniveau van het fonds zelf.

 

Samen met de collega’s van het team ben je verantwoordelijk voor het behandelen van projectaanvragen, het faciliteren van kennisdeling en voor het (door)ontwikkelen van programma’s waarbij Fonds 21 proactief inzet op beleidsverandering.

 

 

Wat je doet

Als adviseur Jongeren & Maatschappij:

  • Begeleid en beoordeel je projectaanvragen. Je toetst of een ingediend project past bij de doelstellingen van Fonds 21 en van meerwaarde is voor jongeren: je doorgrondt onder meer schriftelijke projectplannen en bijbehorende financiële informatie, zoekt online informatie, voert gesprekken met de aanvragende organisaties, overlegt met andere fondsen en zet projecten af tegen bestaande initiatieven. Deze analyses vertaal je naar goed gemotiveerde adviezen voor onze directie en commissie.
  • Bouw je met het team Jongeren & Maatschappij en in samenwerking met andere partijen uit het jongerendomein aan programma’s die inzetten op gelijke kansen voor alle jongeren. Je onderhoudt contacten met organisaties op alle niveaus van het veld, houdt onderzoek en overheidsbeleid in de gaten, en ontwikkelt een strategie om meer kansengelijkheid te bereiken. Je zet nieuwe samenwerkingen op, organiseert financieringsregelingen, monitort of de beoogde doelen worden bereikt en stuurt de programma’s zo nodig weer bij. Je analyseert hiernaast continu welke andere mogelijkheden er nog zijn om meer kansengelijkheid onder jongeren te stimuleren, onder meer door een bijdrage te leveren aan het faciliteren van kennis- en ervaringenoverdracht.
     

 

Hier kom je terecht

Onze organisatie is compact (een bureau van 15 medewerkers) en heeft oog voor de kansen en uitdagingen van deze tijd. Waar mogelijk vervullen we een voorlopersrol in het inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen. De setting is professioneel, informeel en stimulerend. Samenwerken op basis van gelijkwaardigheid en vanuit lerend vermogen vinden we belangrijk, zowel binnen de organisatie als daarbuiten. Je werkt inhoudelijk samen met 7 andere adviseurs, met de algemeen directeur en met verschillende andere collega’s als het gaat over externe communicatie, kennisdeling, administratie en financiën. Je rapporteert rechtstreeks aan de algemeen directeur. Fonds 21 is gevestigd in het pand van Creative Valley aan de Orteliuslaan in Utrecht. Het gebouw is rolstoeltoegankelijk.

 

 

Jouw profiel

Je bent een open en nieuwsgierige collega die graag werkt aan het vergroten van de maatschappelijke kansen van jongeren. We vinden het belangrijk dat je je kunt inleven in de diverse achtergronden van jongeren en onderwerpen vanuit verschillende perspectieven kunt bekijken. We zoeken iemand die goede contacten op het werkterrein soepel combineert met de rol van zakelijk projectbeoordelaar. Een pré is minimaal 3 jaar ervaring als adviseur in het sociaal-maatschappelijk werkveld gericht op jongeren. Dankzij je ervaring met projectorganisatie en -begeleiding weet je een breed scala aan projecten en aanvragen in goede banen te leiden. Je bent analytisch, in staat vlot de essentie van plannen te herkennen en je kunt snel schakelen tussen verschillende onderwerpen. Je bent schriftelijk en mondeling sterk in het neerzetten van adviezen op beleids- en projectniveau. We zoeken een collega die het lopende advieswerk snel kan oppakken.

 

Fonds 21 is een organisatie met focus op de actualiteit en de samenleving van de 21e eeuw. Wij zijn er voor iedereen. Dat komt niet alleen terug in de uitvoering van ons beleid, maar ook in ons personeelsbestand streven we ernaar een afspiegeling te zijn van de samenleving van nu.

 

 

Vijf redenen

Waarom dit iets voor jou is:

  • Omdat je geïnteresseerd bent in wat jongeren bezighoudt, en je je wil inzetten om hun maatschappelijke kansen te verbeteren.
  • Omdat je energie krijgt van analytisch en strategisch werken, en het in gezamenlijkheid bouwen aan een maatschappelijke missie.
  • Omdat je graag je inzicht en netwerk uitbouwt van initiatieven binnen het jongerendomein, onderwijs en hulpverlening.
  • Omdat je graag in een klein team werkt, met korte lijnen en veel ruimte voor eigen initiatief. Fonds 21 biedt de mogelijk om gedeeltelijk thuis te werken.
  • Omdat je ook affiniteit hebt met onze andere pijlers: Kunst & Cultuur en Kunst & Educatie.

 

De werkdagen zijn maandag t/m donderdag. Je krijgt bij aanvang een jaarcontract, dat bij goed functioneren verlengd wordt met nog een jaar. Daarna is er de intentie om je een vast dienstverband aan te bieden. De salariëring is € 4.000 - € 6.000 (op basis van 38 uur per week), aangevuld met passende secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

 

Ben jij de adviseur die we zoeken?

Stuur dan je cv en motivatiebrief uiterlijk 15 juli naar vacature@fonds21.nl t.a.v. Henk Christophersen. Sollicitaties die direct via LinkedIn worden verstuurd, nemen we niet in behandeling. De selectieprocedure bestaat uit twee gespreksronden.

 

We waarderen het als contact met ons opneemt voor feedback op de vacaturetekst.