woensdag 6 juli 2016

Romeo & Julia in het Amsterdamse Bos

Precies 400 jaar na het overlijden van William Shakespeare slaan het Amsterdamse Bostheater, TENT circustheaterproducties en de Veenfabriek de handen ineen met een eigenzinnige uitvoering van het tragische liefdesverhaal Romeo & Julia. Acrobatiek, theater en muziek worden ingezet om dit onsterfelijke verhaal nieuw leven in te blazen.

 

Fonds 21 steunt dit project met €25.000

Onmogelijke liefde

Met rauwe beelden in een groots decor zal de liefde tussen Romeo en Julia, twee jongelingen uit elkaar vijandig gezinde families, van het podium spatten. Met gevaar voor eigen leven zijn de jonge Romeo en Julia vastberaden dat ze voor elkaar zijn bestemd. Regisseur Ingejan Ligthart Schenk brengt een verhaal dat zo tijdloos is als de liefde zelf. De cast bestaat onder meer uit Jurriën Remkes, Yara Alink, Sander Plukaard, Camilla Siegertsz en Sadettin Kirmiziyüz. Samen met de acrobaten van TENT en de muzikanten van de Veenfabriek wordt het bos omgetoverd tot een broeierige, enerverende plek, waar de humor niet geschuwd wordt.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Het Amsterdamse Bostheater maakt producties van hoge kwaliteit die op een laagdrempelige manier bij een breed publiek onder de aandacht worden gebracht. Positief is ook de samenwerking met TENT, omdat dit voor beide partijen de horizon verbreedt en  voor nieuw publiek kan zorgen. De samenwerking met de Veenfabriek levert een positieve  bijdrage aan de kwaliteit van de voorstelling.

Data en locatie

De voorstelling Romeo & Julia is te zien van 19 juli t/m 3 september in het Amsterdamse Bostheater. Meer informatie en kaarten: www.bostheater.nl