woensdag 5 september 2018

Overzicht gesteunde festivals in september

Foto: Anja Beutler, Role Model

In september gaan negen festivals die gesteund zijn door Fonds 21 van start. In dit nieuwsbericht zetten we ze allemaal op een rij, van Gaudeamus Muziekweek in Utrecht tot Gogbot in Enschede en van BredaPhoto tot het Nederlands Film Festival.

 

 

BredaPhoto Festival (5 sep – 21 okt)

BredaPhoto is een internationale fotobiënnale in Breda. Een groot aantal fotografen uit binnen- en buitenland tonen werk in de buitenruimte en in beeldende kunstinstellingen in de stad. Daaromheen is een uitgebreid publieksprogramma. Het thema van de achtste editie van het festival is ‘To Infinity and Beyond’ waarmee de impact van de almaar voortrazende technologie centraal staat. Fonds 21 steunt dit project met € 50.000.

 

 

Gaudeamus Muziekweek (5 – 9 sep)

Gaudeamus Muziekweek is een festival in Utrecht op het gebied van actuele muziek dat veel aandacht besteedt aan jonge componisten. Al zeventig jaar maakt Gaudeamus zich hard voor muziekpioniers wereldwijd, biedt hen een ontwikkelplek en podium en brengt zo de muziek van morgen bij nieuwsgierige muziekliefhebbers. Fonds 21 steunt dit project met € 40.000.

 

 

Gogbot Festival (6 – 9 sep)

Met als thema ‘Future Flash 200, From Frankenstein to Hyperbrain’ vindt in Enschede de vijftiende editie van Gogbot plaats. Tijdens dit festival voor innovatieve mediakunst, elektronische muziek en technologie transformeert de binnenstad tot een futuristische cyberkermis met baanbrekende installaties, performances, tentoonstellingen, lezingen en concerten. Fonds 21 steunt dit project met € 30.000.

 

 

Nederlands Theater Festival (6 – 16 sep)

Het Nederlands Theater Festival (TF) toont de beste theatervoorstellingen van dit moment en laat de nieuwste ontwikkelingen zien op het gebied van theater. TF is het enige landelijke overzichtsfestival op het gebied van theater. Fonds 21 steunt dit project met € 80.000.

 

 

Film by the Sea ( 7 – 16 sep)

In Vlissingen gaat vrijdag 7 september de twintigste editie van het Film by the Sea festival van start. Het festival opent met de film ‘Becoming Astrid’ waarin de wereldberoemde Zweedse schrijfster Astrid Lindgren centraal staat. Fonds 21 steunt het educatieprogramma en de jongerenjury van dit project met € 25.000.

 

 

International Literature Festival Utrecht (15 – 29 sep)

Het International Literature Festival Utrecht (ILFU) is een twee weken durend internationaal literatuurfestival voor alle lezers op verschillende locaties in Utrecht. Bekende auteurs die naar Utrecht komen zijn onder meer de Brits-Indiase schrijver Sir Salman Rushdie en de Amerikaan John Irving. Fonds 21 steunt dit project met € 20.000.

 

 

TodaysArt Festival 2018 (21 – 23 sep)

TodaysArt is een festival in Den Haag voor innovatieve multidisciplinaire kunst. Het festival is een podium voor cross-overs met installaties, performances, concerten, presentaties en workshops. Het thema van deze editie is ‘Bubble Vision / Parallel Worlds’. Fonds 21 steunt dit project met € 30.000.

 

 

Nederlands Film Festival 2018 (27 sep – 5 okt)

Het Nederlands Film Festival (NFF) is een tiendaags festival in Utrecht voor de Nederlandse film, televisie en interactieve media. Het NFF is het enige evenement in Nederland dat zich uitsluitend richt op film, televisie en nieuwe media van vaderlandse bodem. Het festival programmeert honderden filmvertoningen, discussiebijeenkomsten, masterclasses, besloten conferenties en openbare bijeenkomsten. Fonds 21 steunt dit project met € 100.000.

 

 

Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog (29 sep – 4 okt)

Het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog is een zesdaags festival dat muziek combineert met de natuur. Meer dan zestig nationale en internationale musici komen voor het festival naar het Waddeneiland. Naar concerten biedt het festival masterclasses, muziekdocumentaires, lezingen en natuurexcursies. Fonds 21 steunt deze 17de editie van het festival met € 10.000.