maandag 29 augustus 2016

Ultrakort – Nu open voor inzendingen

Er kunnen weer plannen worden ingediend voor Ultrakort! De achtste editie van de competitie voor de realisering van vier ultrakorte animatiefilms van maximaal twee minuten  is nu open voor inzendingen. Ultrakort is een samenwerking van Fonds 21 met het Nederlands Filmfonds en Pathé. Het is de vijfde keer dat Fonds 21 een financiële bijdrage levert aan de vier te selecteren producties. Bioscoopexploitant Pathé zal de films vanaf de zomer van 2017 in roulatie brengen. De films worden vanaf 2017 als voorprogramma van grote bioscoopfilms vertoond op het witte doek van Pathé.

 

Fonds 21 steunt dit project met een bijdrage van € 25.000 per animatiefilm.

Aanmelden

In het kader van Ultrakort wordt een selectie gemaakt van films die geschikt zijn voor de diverse leeftijdsgroepen van Pathé. De voorkeur gaat uit naar films, die met name visueel overtuigen en waarbij (de verstaanbaarheid van) gesproken tekst van ondergeschikt belang is.

De uiterste inleverdatum voor de competitie is 18 oktober 2016. Uit de inzendingen selecteert een commissie van vertegenwoordigers van het Nederlands Film Fonds, Fonds 21 en Pathé vier filmplannen die maximaal € 50.000 realiseringsgeld per film ontvangen. De selectie wordt begin november 2016 bekendgemaakt. Meer informatie over de aanmeldprocedure en voorwaarden vind je op de site van het Nederlands Filmfonds

Ultrakort 7

De vier korte animatiefilms van de zevende editie van Ultrakort zijn dit jaar nog in de Pathé bioscopen te bewonderen. Op dit moment draait Sabaku voor Finding Dory en Nona en de zingende gehaktbal voor De GVR. Vanaf 15 september is Taboek te zien voor Bridget Jones’s Baby en vanaf 27 oktober Golden Oldies voor Doctor Strange.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Fonds 21 draagt met Ultrakort bij aan de ontwikkeling en zichtbaarheid van de Nederlandse korte animatiefilm. De vier animaties bereiken een groot en divers publiek omdat ze worden getoond voorafgaand aan  grote blockbusters in de Nederlandse bioscopen.