vrijdag 5 februari 2016

Inzoomen op de Tuin der Lusten van Jheronimus Bosch

De interactieve documentaire 'Jheronimus Bosch, De Tuin der Lusten' is gelanceerd! Bezoekers van de website kunnen naar hartenlust dwalen door het schilderij en zo de prachtige verhalen ontdekken bij de talloze scenes op het doek. De interactieve documentaire is gemaakt door Pieter van Huystee die van Fonds 21 26.500 euro ontving voor dit project.


Deze interactieve documentaire is rijk aan audio, voice-overs en muziek en komt het best tot zijn recht als je het geluid aan hebt staan, en een koptelefoon opzet. De bezoeker krijgt de mogelijkheid om dieper dan ooit door te dringen in dit meesterwerk van Bosch. Je kunt in- en uitzoomen in het schilderij en de audiovisuele tour door het schilderij volgen die verteld wordt door Midas Dekkers. Zo laat je je leiden door de geluiden, de muziek en natuurlijk de beelden. Voor deze keer is verdwalen een must!

 

De interactieve documentaire heeft een hoge actualiteitswaarde in het Bosch jaar 2016, en is een blijvende aanvulling op het bestaande audiovisuele aanbod over Jheronimus Bosch. Het drieluik zal veel publiek bereiken en sluit goed aan op onze eerdere toekenningen aan de Bijzondere Leerstoel van het Bosch Research Project.