dinsdag 3 mei 2016

Eerste editie Cracking the Frame Presents

In mei vindt de eerste editie plaats van Cracking the Frame Presents. Een internationale selectie van veelgeprezen kunstfilms en films over hedendaagse kunstenaars, filmmakers en schrijvers. Fonds steunt Cracking the Frame Presents met een bedrag van € 10.000.

Programma

Openingsfilm op 5 mei is de documentairefilm A Space Program (2015) van Van Neistat, een ode aan de verbeeldingskracht van de Amerikaanse kunstenaar Tom Sachs en aan de magie van bricolage. Voor zijn installatie Space Program 2.0: Mars (2012) simuleerde Sachs een ruimtemissie in verschillende scenario’s, waaronder de lancering van twee vrouwelijke astronauten en hun eerste stappen op Mars. A Space Program beleeft zijn Europese première op Cracking the Frame Presents.

 

Naast filmvertoningen, worden er ook lezingen en workshops op verschillende locaties in Amsterdam gegeven in samenwerking met toonaangevende kunstinstellingen en culturele werkplaatsen uit de hoofdstad.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Cracking the Frame Presents laat het brede publiek kennismaken met documentaires gewijd aan kunstenaars uit diverse disciplines en films gemaakt door kunstenaars.

Data en locaties

5 t/m 26 mei op diverse locaties in Amsterdam.

Voor het volledige programma en kaartverkoop ga naar www.crackingtheframe.org