woensdag 4 mei 2022

Wees erbij: 31 mei om 20.00 uur in Pakhuis de Zwijger

De samenleving zet zich massaal in om vluchtelingen uit Oekraïne een thuis te bieden. Hoe houden we deze kracht vast om alle dak- en thuisloze mensen een thuis te geven? Op dinsdag 31 mei om 20.00 uur laten Kansfonds, Fonds 21 en Pakhuis de Zwijger zien hoe we met elkaar kunnen thuisgeven.

 

Sinds vele mensen op de vlucht zijn voor het oorlogsgeweld in Oekraïne, stellen tienduizenden Nederlanders hun zolder, tuinhuis of B&B beschikbaar. Ook de overheid zet zich volop in om particulieren hierbij te helpen. Zo worden uitkeringsgerechtigden niet meer gekort op hun uitkering als ze een vluchteling uit Oekraïne in huis nemen. Op dit moment laten we als samenleving zien waar we voor staan: mensen zonder huis laten we niet aan hun lot over, we geven massaal thuis. Vanavond gaan we in gesprek over hoe we deze kracht van thuisgeven in de toekomst kunnen versterken. Niet alleen voor mensen uit Oekraïne, maar voor iedereen zonder thuis.

 

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Reserveren kan hier. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.