woensdag 11 juli 2018

Overzicht gesteunde festivals in juli / augustus

In juli en augustus gaan zeven festivals die gesteund zijn door Fonds 21 van start. In dit nieuwsbericht zetten we ze allemaal op een rij, van Julidans in Amsterdam tot Boulevard in ’s-Hertogenbosch en van Festival Oude Muziek tot het urban dansfestival Summer Dance Forever.

 

 

Julidans (2 - 15 juli)

Julidans is een festival dat de ontwikkelingen in hedendaagse dans in internationaal verband belicht en toont. Het festival kijkt graag over grenzen. Letterlijk: naar dansmakers uit andere landen en (dans)culturen. En figuurlijk: naar andersoortige benaderingen van dans. Naast voorstellingen organiseert het festival een uitgebreid randprogramma met workshops, nagesprekken en ontmoetingen met de choreografen. Julidans vindt plaats op verschillende locaties in Amsterdam. Fonds 21 steunt dit project met € 37.500.

 

 

Wonderfeel (20 - 22 juli)

Wonderfeel is een driedaags festival midden in de natuur. Op zeven podia spelen musici van wereldklasse – jonge honden en oude rotten – van barok tot minimal, met lijntjes naar jazz, wereld- en popmuziek. Wonderfeel vindt plaats op landgoed Schaep en Burgh in ’s-Graveland (nabij Hilversum). Fonds 21 steunt dit project met € 50.000.

 

 

Delft Chamber Music Festival (26 juli - 5 augustus)

Delft Chamber Music Festival presenteert meer dan twintig concerten in en rond de historische binnenstad van Delft. Herkenbaar en geliefd repertoire uit de klassieke  en kamermuziek wordt hierbij gecombineerd met minder bekende, avontuurlijke programmering en verrassende elementen. Het thema van deze editie is liefde met de titel ‘Jij en ik’. Fonds 21 steunt dit project met € 15.000.

 

 

Theaterfestival Boulevard (2 - 12 augustus)

Theaterfestival Boulevard is hét zomerfestival van ’s-Hertogenbosch. Elf dagen lang kunnen liefhebbers zich onderdompelen in het gevarieerde aanbod van theater, dans, muziektheater, muziek en kunstvormen die niet in een hokje geplaatst kunnen worden. Fonds 21 steunt dit project met een meerjarige toekenning voor 2018 en 2019 van  € 120.000.

 

 

Summer Dance Forever 14 – 22 aug

De internationale wereldtop verzamelt zich tijdens Summer Dance Forever in Amsterdam voor één van de belangrijkste urban dansfestivals ter wereld. Dansers en liefhebbers kunnen er genieten van workshops, spectaculaire voorstellingen, battles, masterclasses en feesten. Fonds 21 steunt dit project met € 35.000.

 

 

Noorderzon (23 augustus – 2 september)

Noorderzon Performing Arts Festival Groningen is een internationaal kunstenfestival met hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld. Het hart van het festival wordt gevormd door het Noorderplantsoen met theater, dans, muziek, literatuur en beeldende kunst. Ook toont het festival cross-over producties met onder meer muziek, dans en theater. Fonds 21 steunt dit project met een meerjarige toekenning voor 2017 en 2018 van  € 120.000.

 

 

Festival Oude Muziek (24 augustus – 2 september)

Festival Oude Muziek is een tiendaags festival dat een breed overzicht geeft van de muziek uit middeleeuwen, renaissance en barok met concerten, lezingen en workshops. De focus van de 37e  editie ligt op de veertiende en vijftiende eeuw, de bloeitijd van het Bourgondische rijk waarin de muziek en componisten uit de Lage Landen toonaangevend waren in heel Europa. Het festival vindt plaats op verschillende locaties in Utrecht. Fonds 21 steunt dit project met een meerjarige toekenning voor 2017 en 2018 van € 200.000.