woensdag 10 mei 2023

Nieuwe collega: Leyla Çinibulak

Foto: Luna van der Laan

We hebben een nieuwe collega! Leyla Çinibulak is begonnen bij Fonds 21 als adviseur Jongeren & Maatschappij. Zij werkte eerder als programmamanager toegankelijke festivals bij HandicapNL en als projectmanager en onderzoeker bij Movisie. Ook gaf zij jarenlang wekelijkse trainingen in empowerment aan jongeren op ROC’s, Radboud Universiteit, basisscholen en bij de Blijfgroep. Leyla heeft meer dan vijftien jaar ervaring in het sociaal domein voor en met jongeren. Bij Movisie heeft zij grote, meerjarige jongerenprojecten opgezet en geleid. Ook werkte zij bij RASA podium voor wereldmuziek, -dans en theater, Stadsschouwburg Utrecht, Theater Rast en op het cultuurschip Stubnizt. Leyla heeft medische en culturele antropologie gestudeerd.

 

De rode draad in haar werk is: diversiteit en inclusie, empowerment van jongeren en sociale vraagstukken verbinden aan podiumkunsten.

 

"De dynamische subculturen van jongeren, hun belevingswereld, hun kracht én kwetsbaarheid hebben altijd mijn aandacht getrokken Wat mij enorm aanspreekt bij Fonds 21 is dat het fonds naast het stimuleren van jongerenprojecten ook inzet op systeemverandering en kennisdeling. Dat is voor mij een extra motivatie om met jongerenprojecten aan de slag te gaan. En wat ik heel leuk vind is dat er naast de pijler Jongeren & Maatschappij ook twee andere belangrijke pijlers zijn: Kunst & Cultuur en Kunst & Educatie.”