donderdag 12 april 2018

Open Call Programmaregeling 'Kunsteducatie voor mbo'ers'

Foto: Museum Boijmans Van Beuningen - Fred Ernst

Met een open call is dinsdag 3 april 2018 de programmaregeling ‘Kunsteducatie voor mbo’ers’ van start gegaan. Daarmee geeft Fonds 21 een vervolg aan de eerdere regeling om een impuls te geven aan het ontwikkelen van kwalitatief en toegankelijk aanbod van kunsteducatie voor jongeren die een mbo-opleiding volgen.

 

Professionele kunstinstellingen worden met de programmaregeling gestimuleerd om plannen te ontwikkelen waarmee zij kunst toegankelijk en betekenisvol maken voor deze groep. Hiermee wil Fonds 21 mbo-jongeren enthousiasmeren voor kunst en een bijdrage leveren aan de toename van het aantal bezoeken van deze jongeren aan kunstinstellingen.

Waarom initieert Fonds 21 deze programmaregeling?

Jaarlijks organiseert Fonds 21 één of meer programmaregelingen om een impuls te geven aan de verschillende aandachtsgebieden en thema's binnen Kunst & Cultuur en Jongeren & Maatschappij. Mbo’ers hebben minder kansen om in aanraking te komen met kunst, soms door hun sociale omgeving maar ook door het opleidingsniveau. In het curriculum van het mbo heeft kunsteducatie geen vaste plek en er is weinig aanbod voor deze doelgroep. Maar de beroeps- en persoonlijke vaardigheden én het plezier die daarbij worden opgedaan zijn voor jongeren in het mbo net zo belangrijk als voor leeftijdgenoten op havo en vwo. Met deze programmaregeling wil Fonds 21 verandering brengen in de situatie. Los van de programmaregeling kunnen organisaties doorlopend aanvragen indienen binnen het aandachtsgebied Kunsteducatie.

Meer informatie

Projectaanvragen kunnen worden ingediend via de website van Fonds 21. De open call sluit op donderdag 30 augustus 2018. De bijdrage bedraagt minimaal € 10.000 en maximaal € 50.000 per project. In oktober worden de aanvragen beoordeeld door een commissie. Medio november worden de besluiten gecommuniceerd. De startdatum van het project is op zijn vroegst 19 november 2018. Meer informatie over het aanvraagproces vindt u hier. De voorwaarden en criteria van de programmaregeling staan op de pagina Voorwaarden.

 

Heeft u vragen over de programmaregeling 'Kunsteducatie voor mbo'ers'? Neem contact met ons op via 030-2337600 of via info@fonds21.nl.


Dit nieuwsbericht maakt onderdeel uit van het dossier:

Dossier: Kunsteducatie voor mbo'ers