maandag 13 januari 2020

Fonds 21 hoofdbegunstiger Holland Festival

Fonds 21 is in 2020 weer hoofdbegunstiger van het Holland Festival. Fonds 21 is een ondernemend en maatschappelijk betrokken fonds dat een positieve bijdrage wil leveren aan de Nederlandse samenleving. Jaarlijks ondersteunt het fonds een groot aantal kunst- en cultuurprojecten en maatschappelijke projecten voor jongeren. Als hoofdbegunstiger onderschrijft Fonds 21 de ambitie van het Holland Festival om met behoud van kwaliteit het festival toegankelijker te maken voor nieuwe publieksgroepen. Fonds 21 steunt dit project met een toekenning van € 250.000.

 

Emily Ansenk, directeur  van het Holland Festival: “Het Holland Festival is trots dat het al meer dan tien jaar wordt gesteund door Fonds 21. Ik zie het als een erkenning voor onze gevarieerde en avontuurlijke programmering. Met de bijdrage van Fonds 21 kan het Holland Festival grote, bijzondere projecten realiseren, die anders niet tot stand zouden komen. Wij bereiken hierdoor grote, nieuwe doelgroepen en verrassen en ontroeren hiermee onze festivalbezoekers.” 

 

Marie Hélène Cornips, algemeen directeur Fonds 21: “Fonds 21 verbindt zich dit jaar opnieuw als hoofdbegunstiger aan het Holland Festival. Dat doen we met plezier en overtuiging. Het Holland Festival heeft een actuele en internationale programmering en zet zich in om het programma toegankelijk te maken voor verschillende publieksgroepen. Dat past bij ons fonds. We hebben vertrouwen in de nieuwe koers van directeur Emily Ansenk om een breder en jonger publiek enthousiast te maken voor dit toonaangevende festival. We kijken daarbij verwachtingsvol naar het programma van associate artist Bill T Jones.”  

 

Fonds 21 steunt projecten op het gebied van Kunst & Cultuur en Jongeren & Maatschappij. Het fonds ondersteunt professionele, kwalitatief sterke kunstprojecten die een nieuw en passend publiek weten te bereiken. De maatschappelijke projecten voor jongeren hebben tot doel het vergroten van de zelfredzaamheid en de maatschappelijke kansen van de deelnemers. Fonds 21 is niet alleen financier van projecten, maar ook een betrokken partner en adviseur met scherp zicht op de kansen en uitdagingen van de 21e eeuw. 

 

Het Holland Festival is het grootste internationale podiumkunstenfestival van Nederland. Het festival dat is opgericht in 1947 houdt in juni 2020 zijn 73ste editie.