vrijdag 5 februari 2016

The Stolz Quartet combineert muziek, dans en robotica in Seele/Herz

The Stolz Quartet gaat in een nieuw waagstuk een wereld creëren die nog niet bestaat, op de grens tussen artificieel en natuurlijk. In Seele/Herz zien we een confrontatie tussen de dansers van LeineRoebana, de musici van The Stolz Quartet en de muziek en robotica van componist Kate Moore. Fonds 21 steunt deze bijzondere interdisciplinaire voorstelling met 25.000 euro.


The Stolz Quartet bestaat uit topmusici die met hart en ziel de ambitie koesteren om klassieke muziek en hedendaags muziektheater op een eigenwijze, bijzondere manier te presenteren. Als je mensen op een andere manier naar klassieke muziek wilt laten luisteren, als je een andere ervaring wilt creëren, als je mensen wilt laten zien wat ze nooit konden of wilden zien, als je mensen op die manier met elkaar wilt verbinden, dan zul je – als het maar even kan – buiten de gebaande paden van de muziek- of theaterpraktijk moeten lopen. Dat is de filosofie van The Stolz Quartet.

 

In Herz komen we in een wereld waarin kleine kleifiguurtjes live tot klinken en bewegen worden gebracht door componiste Kate Moore. Deze robotische keramiek bevindt zich in nieuwe klanklandschappen. De synergie tussen danser, musici en robotica neemt de bezoeker mee naar een nieuwe dimensie. Wat hoor ik, wat zie ik, is het echt of niet, en in welke werkelijkheid bevind ik mij? De premiere van Herz is op 19 februari in het Chassétheater Breda, daarna in verschillende theaters in het land.