woensdag 14 oktober 2020

Bericht aan onze aanvragers

Beste aanvragers,

 

De aanvullende maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben opnieuw directe gevolgen voor de uitvoering van een groot aantal projecten. Ik weet dat veel van onze aanvragers zich zorgen maken over de ontwikkelingen, als fonds zien we hoe moeilijk jullie het hebben. We weten ook dat jullie alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat het publiek in deze tijden kan genieten van kunst en cultuur en dat jongeren kunnen deelnemen aan projecten die hun maatschappelijke kansen vergroten. We hebben de afgelopen maanden kunnen zien dat organisaties alles uit de kast halen om een veilige omgeving te kunnen creëren voor bezoekers en medewerkers. Het toont jullie veerkracht en creativiteit. Ik vind het belangrijk om te benadrukken dat Fonds 21 zich betrokken voelt bij zijn aanvragers. We kijken dan ook heel actief hoe we jullie in deze tijd kunnen bijstaan. Zo maakten we extra gelden vrij voor een stimuleringsregeling om organisaties aan te moedigen nieuw, coronaproof aanbod te ontwikkelen, zijn we partner van het Kickstart Cultuurfonds en geven we op onze website aanvragers handvatten voor het ontwikkelen van digitaal aanbod.

 

Ik weet dat de aangescherpte maatregelen bij een groot aantal projecten opnieuw roet in het eten gooien. Wij ontvangen dan ook veel vragen over wat dit betekent voor onze toegekende donatie. Helaas kunnen we hier geen eenduidig antwoord op geven. De verschillen zijn simpelweg te groot om één richtlijn te hanteren. Ons werk bestaat momenteel voor een groot deel uit maatwerk. Mocht jullie situatie door de nieuwe maatregelen zijn veranderd, neem dan contact met ons op. Fonds 21 denkt graag met jullie mee. We stellen ons coulant op en streven per project de best mogelijke oplossing na.

 

Tenslotte wil ik onderstrepen dat ons er alles aan is gelegen om de sector weer op gang te helpen en dat er projecten worden geïnitieerd die van betekenis zijn voor publiek en samenleving. Wij voelen samen met jullie de verantwoordelijkheid hiervoor, nu en in de toekomst. Ik wil organisaties dan ook oproepen plannen te blijven ontwikkelen. Onze digitale deuren staan wijd open voor nieuwe initiatieven.

 


Henk Christophersen

algemeen directeur van Fonds 21