dinsdag 19 januari 2016

Kunsthal KAdE kijkt naar oorzaak en gevolg

Zaterdag 23 januari opent in Amersfoort de tentoonstelling ‘De Loop der Dingen’ | ‘The Way Things Go’. Aanleiding voor de tentoonstelling is de film Der Lauf der Dinge van het Zwitserse kunstenaarsduo Peter Fischli en David Weiss. In de tentoonstelling, die gaat over oorzaak en gevolg zijn naast de film Der Lauf der Dinge installaties, video’s en objecten van zowel kunstenaars als vormgevers te zien die de grenzen van oorzaak en gevolg opzoeken.

 

Oorzaak en gevolg

Een oorzaak gaat vooraf aan een gevolg; een ogenschijnlijk simpel gegeven van een reeks causale wetten die de wereld regelt en beheerst. Een serie - soms overeenkomstige - gebeurtenissen waarin iedere actie door een vorige wordt uitgelokt en de volgende in zich bergt. Dit gegeven inspireert verschillende kunstenaars om oorzakelijke processen te observeren, uit te lokken of naar hun hand te zetten.

 

Educatie & Randprogramma
Bij de tentoonstelling wordt een uitgebreid randprogramma georganiseerd en het educatiekabinet in KAdE krijgt een bijzonder karakter. In deze ruimte is er gelegenheid voor bezoekers - families en kinderen in het bijzonder - om zelf aan de slag te gaan. Fonds 21 draagt 25.000 euro bij aan deze tentoonstelling.