donderdag 13 juli 2017

ZomerOndernemer gaat van start

Hoe start je een eigen bedrijf en wat komt er allemaal kijken bij het ondernemerschap? Het project ZomerOndernemer van de stichting The New Entrepreneur helpt jongeren tussen de 15 en 22 jaar tijdens de zomervakantie met het starten van een eigen bedrijf. In zes weken tijd leren ze de basics van het ondernemen. ZomerOndernemer vindt dit jaar voor de zesde keer plaats en wordt uitgevoerd in tien regio’s verspreid over het hele land.

 

Fonds 21 steunt ZomerOndernemer 2017 met € 86.000.

Vroege vogel

De 16-jarige Merel Poppeliers is een van de jongeren die dankzij deelname aan ZomerOndernemer een eigen bedrijf heeft opgezet. In de regio Amersfoort startte Merel vorig jaar haar eigen ontbijtservice, genaamd Vroege Vogel. Voor haar bedrijf springt ze elke zaterdagochtend in alle vroegte op de fiets om croissants, chocoladebroodjes en krentenbollen af te halen bij de bakker. Thuis maakt Merel vervolgens de ontbijtpakketten klaar, waarna ze haar bestellingen persoonlijk bezorgt. Elk ontbijtje voorziet ze van een kaartje met een persoonlijke boodschap. Met Vroege Vogel is Merel vorig jaar winnaar geworden van ZomerOndernemer regio Amersfoort, waarna ze mocht deelnemen aan de landelijke finale. Ook voor de komende editie helpt ZomerOndernemer jongeren om hun idee om te zetten in een echt bedrijf. Naast een training, professionele begeleiding en toegang tot een netwerk van regionale ondernemers krijgen deelnemers ook nog eens 150 euro startkapitaal.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

ZomerOndernemer stimuleert het ondernemerschap van jongeren. Zo is er aandacht voor het bouwen van een netwerk, het financiële aspect van ondernemen en het uitwerken van een marketingplan. Het project past daarmee goed binnen het thema Ondernemen van de pijler Jongeren & Maatschappij. Het project vindt plaats in verschillende regio’s en is toegankelijk voor iedereen in de leeftijd van 15 tot 22 jaar, ongeacht vooropleiding.

Meer informatie

www.zomerondernemer.nl