donderdag 12 mei 2016

SPRING Performing Arts Festival 2016

Dit jaar vindt in Utrecht de vierde editie van SPRING plaats. SPRING is hét festival voor vernieuwende theatermakers en choreografen uit binnen- en buitenland die risico’s durven te nemen en de grens opzoeken van dans, theater en beeldende kunst. Fonds 21 steunt het festival met een bedrag van € 40.000.

Programma

Op het programma van SPRING staat een variëteit aan dans, theater, performance, film en beeldende kunst, in de theaters van Utrecht, maar ook op (onverwachte) locaties in de stad.

 

Het festival wordt op donderdag 19 mei a.s. geopend met de première van 6: THE SQUARE van de Duits/Nederlandse choreografe Nicole Beutler in Stadsschouwburg Utrecht. Daarnaast laat de veelbelovende Vlaamse choreograaf Jan Martens in THE COMMON PEOPLE 48 inwoners van Utrecht elkaar één op één voor de eerste keer ontmoeten.

 

Met Toshiki Okada / chelfitsch haalt SPRING de belangrijkste Japanse theatermaker van dit moment naar Utrecht. De Utrechtse kunstenaar Dries Verhoeven toont een video-installatie waarbij hij de werkelijkheid van ongemakkelijke nieuwsbeelden gevaarlijk dichtbij brengt. Theater Utrecht is het stadsgezelschap van Utrecht en heeft de talentvolle regisseur Davy Pieters gevraagd om een locatievoorstelling te maken. Diverse (performance)installaties worden de binnenstad van Utrecht getoond. Op de Neude balanceert Nick Steur twee levensgrote rotsblokken als één grote concentratieoefening en op hetzelfde plein maakt Katja Heitmann van bezoekers performers.

Waarom steunt Fonds 21 dit festival?

SPRING is een interessant en kwalitatief goed festival dat steeds meer (internationale) erkenning geniet. Het festival toont de laatste ontwikkelingen op theater-, performance en dansgebied en heeft veel aandacht voor jongere makers. Daarnaast weet SPRING ook een jong publiek te bereiken.

Data en locaties

SPRING vindt plaats van donderdag 19 t/m zaterdag 28 mei 2016 op diverse podia en andere locaties in Utrecht. Meer informatie en kaartverkoop via: www.springutrecht.nl